NL Web
Image default
Aanbiedingen

De Top 5 Engineering Trends van 2022

De Top 5 Engineering Trends van 2022

De engineeringsector verandert en evolueert altijd. Wat vijf jaar geleden nog baanbrekend was, is nu oud nieuws, en wat vandaag als best practice wordt beschouwd, zal in 2025 worden uitgelachen. Naarmate de technologie voortschrijdt, doet de engineeringsector dat ook. Dus, wat zijn de top engineering trends van 2022? Lees verder om erachter te komen!

 

1. Additive Manufacturing

Additive Manufacturing, ook bekend als 3D printen, bestaat al een paar jaar, maar het is pas sinds kort dat de technologie wordt gebruikt in technische toepassingen. Additive Manufacturing stelt ingenieurs in staat om onderdelen en producten te maken die anders onmogelijk te produceren zouden zijn met traditionele productietechnieken. De potentiële toepassingen van Additive Manufacturing zijn eindeloos en ingenieurs beginnen nog maar net aan de oppervlakte te komen van wat mogelijk is.

 

2. Het internet der dingen

Het internet der dingen (IoT – Internet of Things) is een netwerk van fysieke objecten die met het internet zijn verbonden en onderling gegevens kunnen uitwisselen. Het IoT heeft het potentieel om de manier waarop wij leven en werken te revolutioneren door alledaagse voorwerpen slimmer en meer verbonden te maken. Voor ingenieurs biedt het IoT een enorme kans om nieuwe producten en toepassingen te ontwikkelen die ons leven gemakkelijker kunnen maken en de efficiëntie in verschillende sectoren kunnen verbeteren.

 

3. Big Data

Big data is een term die wordt gebruikt om datasets te beschrijven die te groot of te complex zijn voor traditionele dataverwerkingstools om effectief te verwerken. Big data is een belangrijke trend in de afgelopen jaren nu steeds meer organisaties zijn begonnen met het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen. Voor ingenieurs vormen big data zowel een uitdaging als een kans. De uitdaging is het ontwerpen van systemen en infrastructuur die big data sets effectief kunnen opslaan, verwerken en analyseren. De kans ligt in het gebruik van big data om inzichten te verwerven die de efficiëntie van bestaande systemen kunnen verbeteren of kunnen helpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

 

4. Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (AI) is een andere grote trend die de laatste jaren sterk in opkomst is. Bij AI worden algoritmen ontwikkeld waarmee computers kunnen leren en beslissingen kunnen nemen zonder menselijke inbreng. Voor ingenieurs biedt AI een aantal potentiële toepassingen; van het ontwikkelen van autonome voertuigen tot het ontwerpen van intelligente gebouwen die hun omgeving kunnen aanpassen op basis van de behoeften van de gebruiker 

 

5. Duurzaam ontwerp

Duurzaam ontwerpen is een benadering van ontwerpen waarbij rekening wordt gehouden met het milieueffect van producten en systemen. Met het groeiende bewustzijn van klimaatverandering is duurzaam ontwerpen een belangrijke trend geworden in veel industrieën, waaronder engineering. Ingenieurs die duurzaam ontwerpen zijn gericht op het creëren van producten en systemen die het milieu zo min mogelijk belasten en toch voldoen aan de behoeften van de gebruikers 

Afhankelijk van je vakgebied zullen sommige van deze trends relevanter zijn dan andere, maar alle vijf zijn de moeite waard om in de gaten te houden als we naar 2022 en verder kijken. Zoals altijd is de sleutel voor ingenieurs om de curve voor te blijven door voortdurend bij te leren over nieuwe ontwikkelingen in onze steeds veranderende sector. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging? Denk bijvoorbeeld eens aan koeltechniek vacatures of een baan als technisch tekenaar! 

https://www.t-pion.nl/