NL Web
Aanbiedingen

Gashaard

Verstokte haardliefhebbers zeggen dat er maar 1 echte haard is, en dat is de houthaard.

Maar tegelijkertijd hoor je net zo vaak: “Wie eenmaal gekozen heeft voor een gashaard, gaat niet meer terug naar hout!” Zowel de houtkachel als de gashaard hebben het soms moeilijk gehad. En wie het hart van haardenminnend Nederland uiteindelijk zal winnen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wat wel zeker is dat de gashaard nu al zoveel voordelen biedt dat het onwaarschijnlijk is dat hij het onderspit gaat delven. Helemaal zonder drempels en uitdagingen zal de toekomst van de gashaard niet zijn. Het aardgasverbruik moet uiteindelijk omlaag en de overgang naar alternatieven zoals propaangas is al in volle gang. Maar 1 ding lijkt al zeker, de gashaard, in welke vorm dan ook,  heeft zijn plekje in de haardenwereld definitief verdient.  

 

Gashaard kopen

Laten we eens de voornaamste redenen op een rijtje zetten waarom mensen een gashaard kopen.

De hoofdreden is waarschijnlijk het gemak ten opzichte van een houtkachel. Een gashaard hoeft niet met houtblokken te worden gevoerd, dus geen gekloof meer en geen houtopslag die plaats vraagt. Een gashaard werkt simpel met 1 druk op de knop van de afstandsbediening, of tegenwoordig met behulp van de meegeleverde app. Het vuur begint direct zonder enige inspanning en blijft zonder enige inspanning branden tot het moment waarop u besluit dat u de gashaard uit wilt schakelen.

Ook hoeft een gashaard minder vaak schoon gemaakt te worden en is er minder periodiek onderhoud nodig. De schoorsteen hoeft niet ieder jaar geveegd te worden en een gashaard heeft ook geen asla die geregeld geleegd moet worden. De deur blijft bij een gashaard meestal gesloten. Hierdoor geeft een gashaard minder fijnstof af en ook de typische haardgeur blijft achterwege.

 

Nog een ander groot voordeel is de controle over het vuur die een gashaard bieden kan.

Het volume en het vlampatroon zijn perfect regelbaar omdat het gas bij een gashaard ook perfect instelbaar is.  Fabrikanten maken van deze mogelijkheid gebruik en hebben vlampatronen voorgeprogrammeerd zodat de gashaard van nu een natuurlijk verlopend vlambeeld geeft. De tijd dat de gashaard er vooral was voor de efficiency en verwarming ligt al even achter ons. Tegenwoordig hebben we andere verwachtingen van een gashaard, sfeer en beleving zijn minstens net zo belangrijk geworden als de basistaken waarmee de gashaard vroeger belast was. Levensechte houtsets en doordacht geplaatste branders zorgen ervoor dat de gashaard van nu steeds meer weg heeft van de houthaard van vroeger. U zult versteld staan van de houtvuurillusie die een moderne gashaard u nu bieden kan! 

 

Overweegt u een gashaard te kopen?

Wilt u meer weten over de laatste generatie gashaarden? In ons brede assortiment vindt u een keur aan gashaarden van alle bekende merken. Als erkend dealer vindt u bij ons altijd de nieuwste modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droomhaard. Eventueel helpen onze meubelmakers u aan een persoonlijk en uniek haardmeubel waardoor uw gashaard absoluut het stralende middelpunt wordt! Ziet u op tegen de installatie? Ook deze nemen wij graag voor onze rekening. Onze ervaren installateurs garanderen een veilige en betrouwbare installatie, waar dan ook in Nederland! Graag tot ziens! 

 

https://www.haardenexpert.nl/