NL Web
Aanbiedingen

Ucare wat is dat?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt individuele begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, passies, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de gepaste baan te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn kwaliteiten optimaal. Een antwoord op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en mevrouwen.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ervaren zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende omgeving, de schematische opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Cheque besteld; hoe nu verder?

 

 Wat als ik mijn beroep cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Heb ik recht op loopbaancheques mits ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Als u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Wilt u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor kosteloos startgesprek.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de heffingen.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Wij inzien dat u het fijn vindt om te narekenen of u in het bezit bent van een officiële jobcheque. De echte loopbaancheques kan u herkennen aan:

Heeft u er wel recht op? Dan ontvangt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij wisselingen in uw leven. Heeft u moeite met aanpassingen in uw taak of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raadgeving. Dat raadgeving ondersteunt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met loopbaancheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

U begeert bevordering maken of omtrent een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Werknemers

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

 

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Stap 2

Stap 4

Individueel gesprek met uw carrière coach
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobbegeleidingstraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Terugkom-ogenblik waarbij u bijeen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsspanne. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Stuiten genomen acties, aanpassingen, verbeterpunten.

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Einddoelstellingen evalueren
Wisselingen doorvoeren

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Ontmoeting met uw loopbaan coach
Toelichting methode
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten construeren

Stap 1

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw begeleider voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u gemeenschappelijk met uw begeleider welke voetstappen u verder kunt nemen.

 

Ambt test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende werk voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de juiste kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft betreffende uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

Vanaf artikelen maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op jobcheques (en opleidingscheques). Idem geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet verblijven. 

 

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/ontvang-loopbaanbegeleiding/