NL Web
Image default
Aanbiedingen

Vespa 2014

Het beroemde scooter merk Vepa bestaat al sinds 1946. In de loop der jaren zijn er al vele types op de markt gebracht. Hoewel Vespa scooters technisch steeds geavanceerder worden houden ze die bijzondere retro look. Toch verschillen de details van model tot model. Na het succes van de Vespa LX serie kwam de opvolger Vespa 2014 lijn met de Vespa Primavera. Hoewel het model grotendeels gelijk is gebleven aan de Vespa LX biedt de Vespa 2014 Primavera wel degelijk vernieuwingen, zowel cosmetisch als technisch.

 

Vespa 2014: Primavera vervangt de LX

De letters LX staan voor 60, toen de Vespa LX op de markt kwam bestond Vespa 60 jaar. In 2014 was het tijd voor een opvolger, dat werd de Vespa Primavera. Het was niet de eerste keer dat er een scooter genaamd Primavera in de line-up verscheen, de laatste keer was 45 jaar daarvoor. De Vespa 2014 Primavera gaat verder op de design stijl van de Vespa LX met rondere vormen die terugpakken naar de klassieke modellen van vroeger.

 

Terug naar vroeger met de Vespa 2014

De Vespa Primavera uit 2014 grijpt terug naar het verleden en brengt de retro look weer terug. Dat zie je goed aan de koplamp die een stuk ronder is dan bij de Vespa LX, de cockpit en de meters lijken ook veel op oudere modellen.

 

Inspiratie uit de Vespa 946

De Vespa 946 bracht veel technologische vernieuwingen naar de Vespa motorscooters. Een aantal van deze hoogstandjes vinden we terug in de Vespa 2014 serie scooters, zowel de Vespa Primavera als de Vespa Sprint. De motor is lichter maar wel krachtiger waarmee de scooter meer energie efficiënt is geworden.

 

Van Vespa 2014 naar 2015

Een jaar na het verschijnen van de Vespa 2014 Vespa kwam er een Vespa 2015 model met standaard gespoten binnenkappen. Bij een model uit 2014 is het mogelijk de kappen als optie te laten spuiten, dat kost wel 350 euro extra. In conclusie kunnen we stellen dat 2014 een bijzonder jaar was voor Vespa. De Vespa 2014 Primavera is een waardige opvolger van de oudere Vespa LX en heeft de richting voor de toekomst bepaald.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/