Het overladen van uw voertuig brengt verschillende risico’s met zich mee. Het kan gevaarlijk zijn. De lading kan bijvoorbeeld van de wagen vallen. Daarnaast kan het zorgen voor boetes, omdat er door de overheid goed wordt gelet op ladingen van wagens. Het in de gaten houden van het ladinggewicht gaat eenvoudig met het gebruik van de mobiele weegsystemen van MD Techniek. Rijd de wagen op de weegbrug en zie precies wat de massa is van uw belading. Is Zo heeft u snel en eenvoudig een goed beladen wagen!

Goed onderhoud aan uw mobiele weegbrug is het halve werk Bij veel bedrijven wordt apparatuur veelvuldig gebruikt, maar eigenlijk nooit nagekeken. Men denkt niet na over eventuele problemen die kunnen ontstaan door gebreken die niet direct zichtbaar zijn zonder verder onderzoek. Echter, MD Techniek raadt met klem aan om uw apparatuur, zoals bijvoorbeeld een mobiele weegbrug, goed te onderhouden. Onderhoud betekent niet enkel op een schone, droge plaats neerzetten en schoonhouden; het betekent ook regelmatige inspecties. Dit klinkt als veel moeite, maar eigenlijk bespaart het juist moeite. Door tijdig inspecties uit te voeren voorkomt u onnodige schade. Dat scheelt tijd en geld. MD Techniek voert de inspecties graag voor u uit.

Voorkom onderlading met de mobiele weegbrug Bij veel bedrijven willen chauffeurs hun voertuig zo vol mogelijk hebben. Het niet helemaal vol laden van voertuigen is namelijk duurder, omdat er meer wagens moeten rijden. Daarnaast kan door onderlading ook een verkeerde inrichting van de lading ontstaan. Er is een minimumgewicht nodig in de wagen om deze veilig te laten rijden. Dit is verleden tijd met het gebruik van de mobiele weegbrug. Door de mobiele weegbrug krijgt u eenvoudig inzicht in het gewicht van uw lading. Benut uw laadcapaciteit optimaal en weet precies wat er in uw wagen ligt! Het gewicht wordt duidelijk weergegeven in kilo’s. Hierna bent u klaar om de weg op te gaan.