NL Web
Bedrijven

Opel sloperij

Elke dag gaan er weer veel auto’s kapot, dit kan komen door een ongeluk, maar ook doordat de auto’s worden afgekeurd. De Opel auto’s worden dan naar een Opel sloperij gebracht. Hier worden alle bruikbare Opel onderdelen er uitgehaald en vervolgens wordt de auto gesloopt. De auto wordt dan samengeknepen door een soort pers, totdat je auto een klein pakketje is geworden. Vervolgens wordt de auto in een grote bak gezet en deze bak wordt weer naar een andere plek getransporteerd. Soms wordt het materiaal weer gebruikt, soms wordt het materiaal vernietigd.

Opel demontage voor tweedehands onderdelen

Als je over de weg rijdt dan zie je wel eens een grote plaats waar allemaal Opel auto’s staan. Soms staan ze ook nog eens bovenop elkaar. Je kunt je dan afvragen wat dit is, deze plekken waar kapotte auto’s staan worden ook wel Opel sloop genoemd of tegenwoordig Opel demontage. Hier worden alle auto’s gebracht, die zijn afgekeurd of die niet meer kunnen rijden door een aanrijding of een andere oorzaak. Op een autosloperij wordt de auto helemaal leeg gehaald, alle bruikbare onderdelen die nog aan of in de auto zitten worden eruit gehaald. Deze onderdelen worden soms weer doorverkocht aan bijvoorbeeld een garage maar ook aan particulieren.

Afgekeurde auto’s door APK keuring

Eens in de zoveel tijd moet een auto gekeurd worden of deze nog wel aan alle gestelde eisen voldoet. Deze keuring wordt een APK keuring genoemd, in deze APK keuring moet een auto aan een aantal eisen voldoen. Voldoet de auto niet aan deze eisen dan kun je ervoor kiezen om je auto te laten maken. Soms kan het ook gebeuren dat je auto helemaal afgekeurd wordt, dan wordt je sloopauto naar een autosloperij gebracht en dan moet je een ander vervoersmiddel kopen. Echter moet je dan wel in een auto rijden “die in een heel slechte conditie is”, meestal kan je auto nog wel opgeknapt worden zodat deze door de APK keuring komt.

http://www.alleautosloperijen.nl/opel-sloperij/