NL Web
Image default
Electronica en Computers

Enkele tips voor het kopen van een tekentablet

Enkele tips voor het kopen van een tekentablet

Een Tekentablet wordt vaak gebruikt voor het maken van digitale tekeningen. Een van de voordelen is dat is dat je op de computer kunt gummen zonder dat je dit ziet. Het is daarom ook steeds meer een trend aan het worden. Je hebt modellen die het resultaat laten zien op het scherm en die je later naar de computer kunt versturen. Maar er zijn ook modellen waarop je tekent en dat zie je dan direct op het scherm. Het belangrijkste is toch ook wel om op te letten of er meerdere pennen bij zitten. Veel mensen vinden het namelijk toch fijn om met verschillende diktes te werken. Echter kan dit ook in de software zitten, dus het is ook weer geen ramp als dit er niet bij zit. 

Daarnaast moet je natuurlijk ook op het formaat letten. Zo weet je ook op welke schaal je moet tekenen. Tevens is het ook een beetje afhankelijk van de grote van je bureau. Je wil er namelijk ook wat ruimte over houden zodat je lekker uit de losse pols kunt tekenen. De wat professionelere modellen beschikken vaak ook over een aantal knoppen. Hiermee kun je bijvoorbeeld in en uitzoomen. Meestal is het ook mogelijk om dit te doen met de vingers. Daarnaast kun je vaak dan ook knoppen programmeren voor een andere lijn of kleur die je bijvoorbeeld vaak gebruikt. Met een druk schakel je dan om.

Ook dit is belangrijk!

Als je echt professioneel wil kunnen werken met een tekentablet dan beschikt deze natuurlijk ook over een scherm vinden wij bij 5top. Dit is zeg maar ongeveer het scherm wat je ziet op de computer. Tijdens het tekenen wordt een programma zoals photoshop op het display weergeven. Je hoeft dan niet de hele tijd naar het computerscherm te staren. Sommige modellen zijn ook voorzien van draadloos internet, waardoor je de computer helemaal niet meer nodig hebt. Dat zorgt er weer voor dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.