NL Web
Image default
Internet marketing

De voordelen van een 3D animatie laten maken

De voordelen van een 3D animatie laten maken

Wil jij een complex verhaal, product of dienst uitleggen maar weet je niet precies hoe? Leg het niet uit met woorden, maar met beeld en laat een 3D animatie maken. Met een 3D animatie geef je letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan jouw verhaal. Zo minimaliseer je niet alleen ruis, maar geef je jouw doelgroep ook iets leuks en unieks om naar te kijken. Het mooiste? Een 3D animatie heeft een aantal hele interessante voordelen.

Totale ontwerpvrijheid bij een 3D animatie

Een van de grootste voordelen van een 3D animatie is dat je totale ontwerpvrijheid hebt. Je bent niet afhankelijk van externe factoren, zoals beperkte camerahoeken, het weer, locaties of mensen. Alles moet je zelf maken, dus heb je de volledige controle over alle elementen. En dat is gaaf, want hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Is jouw product of dienst nog in ontwikkeling, maar wil je de uiteindelijke werking wel laten zien aan jouw doelgroep? Geen probleem, een ervaren 3D artist kan het alvast ontwerpen. Of laat alle hoeken van jouw product zien door een explosieschets tot leven te brengen.

Glasheldere communicatie dankzij een 3D animatie

Door de totale ontwerpvrijheid is het ook mogelijk om overbodige informatie weg te laten. Waar je met echte beelden altijd afhankelijk bent van de omgeving kun je bij een 3D animatie gemakkelijk alles wat er niet toe doet weglaten. Zo zorg je ervoor dat jouw doelgroep zich volledig kan focussen op dat wat jij wilt overbrengen, zonder afleiding of ruis. Een 3D animatie laten maken is dan ook sterk aan te raden voor bijvoorbeeld installatievideo’s. Je kunt de volledige aandacht vestigen op iedere stap en handeling die nodig is om jouw product succesvol te installeren en/of gebruiken. En doordat je ruis minimaliseert kan je jouw boodschap helder overbrengen en blijft hij beter hangen.

Het WOW!-Effect door jouw 3D animatie

Laten we eerlijk zijn: een 3D animatie is gewoon hartstikke gaaf! En dat vindt jouw doelgroep ook. Een 3D animatie maken is echt een vak apart en vraagt om specialistische kennis en vaardigheden. Denk aan modelleren, textures, nodes, renderen, etc. Bij de meeste mensen verschijnen er nu allerlei vraagtekens, en dat is begrijpelijk. Voor professionele partijen, zoals 3D animatiestudio ZoomWorks, is dit echter bijna een tweede taal. Doordat een 3D animatie niet ‘zomaar even’ te maken is, wordt het uniek. En kun je jouw doelgroep omverblazen met dingen die ze nog nooit hebben gezien en een nieuwe ervaring creëren, groot of klein, die jouw doelgroep zal onthouden. Voeg daar virtual reality aan toe en je kunt ze helemaal onderdompelen.

Visualisatie werkt

Wij mensen vinden visuele informatie verwerken en onthouden een stuk makkelijker dan wanneer we dit bij tekstuele informatie moeten doen. Wanneer je iets probeert uit te leggen met woorden is de kans op ruis erg groot. Als wij het hebben over ‘een blauwe auto’ dan beloven we je: iedereen die dit leest heeft een andere auto in z’n hoofd. Zelfs een andere kleur blauw. Maar laten wij jou een afbeelding zien van een blauwe auto, dan heeft iedereen hetzelfde, uniforme beeld van deze auto. Handig toch? Zo werkt het ook met een 3D animatie laten maken. Kortom: visualisatie werkt.

https://zoomworks.nl/3d-animatie-laten-maken/

Gerelateerde artikelen

Pak me aan het werk als designer, ik kook goed

Bespaar tot €250,- met een alles-in-1 aanbieding

Tussenpersoon