NL Web
Image default
Kinderen

Veelvoorkomende fietsblessures en hoe je deze kunt voorkomen

Veelvoorkomende fietsblessures en hoe je deze kunt voorkomen

Fietsblessures zijn problemen waar veel fietsers mee te maken hebben. De meeste blessures worden veroorzaakt door een verkeerde rijhouding. Voorbeelden van blessures en pijnen die je kunt tegenkomen na het fietsen zijn zadelpijn, lage rugpijn, gevoelloze tenen, schouderpijn, knieblessures en handblessures. Deze verwondingen worden veroorzaakt door een verkeerde zithouding. Daarnaast kun je ook gewond raken als je van je fiets valt of crasht tegen een stilstaand object. In dit artikel vind je verschillende fietsveiligheidstips en manieren om het risico op blessures te voorkomen.

De preventie van fietsblessures

Lage rugpijn is de meest voorkomende blessure na het fietsen. Sommige rijders hebben mogelijk sterke beenspieren om te trappen. Ze kunnen echter een zwakke rug- of rompsterkte hebben om de kracht van hun benen te ondersteunen. Dit kan lage rugpijn veroorzaken. Om dit probleem te voorkomen, dien je je rug tijdens het fietsen ​​in een rechte positie te houden. Vermijd ook fietsen terwijl je een tas draagt. Voor het vervoeren van je pasjeshouder en andere spullen kun je beter een fietstas gebruiken. Om schouderpijn te voorkomen, moet je je ellebogen gebogen houden om schokken op de weg te voorkomen tijdens het fietsen. Als je knieblessures wilt voorkomen, moet je de versnellingen verlagen. Daarnaast moet je ook je zadel afstellen. Zorg dat de positie comfortabel is en past bij je lengte. Het zadel mag niet te laag of te hoog zijn.

Veiligheidstips voor fietsen

Onopzettelijk letsel wordt vaak door kinderen ervaren. Als je kinderen graag fietsen terwijl ze een schooltas dragen, moet je ze adviseren hoe ze veilig kunnen fietsen. Je moet ze verschillende veiligheidstips leren. Ten eerste moet je op de hoogte zijn van andere voertuigen. Je moet voorzichtig zijn als je de straat wilt oversteken of wilt afslaan. Verder moet je ook soepel remmen. De meeste fietsongevallen worden veroorzaakt door hard remmen. Plotseling remmen kan ertoe leiden dat je over de fiets valt. Daarom moet je je kinderen leren hoe ze veilig kunnen remmen. Draag vervolgens geen oordopjes tijdens het fietsen. Je zou alles om je heen moeten horen. Je kunt de fietsveiligheid verbeteren door je fiets één keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Ook moet je je fiets regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat elk onderdeel in goede staat verkeert. Je moet het remsysteem, de banden, tandwielen, kettingen, evenals bouten en moeren controleren.

Fietsveiligheidssuggesties

Als je een lange reis wilt maken met de fiets, moet je iemand je route laten weten. Draag zonnebrandcrème op je huid die niet door je kledij wordt bedekt. Zorg voor goede kleding zoals een trui en een fietsbroek. Om uitdroging te voorkomen, moet je vaak iets drinken. Je dient je eigen bidons mee te nemen. Vergeet niet je mobiele telefoon en wat geld mee te nemen. Geef ook prioriteit aan comfort. Stel het zadel en het stuur af om de rijpositie comfortabel te maken. Ten slotte moet je het juiste fietsmodel kiezen op basis van het type reis en het terrein.