NL Web
Image default
Management

Innovative business idea

Op zoek naar een bedrijfsidee? Stop met googelen op “bedrijfsideeën” en begin het proces van ideeën genereren zelf onder de knie te krijgen.

 

Een van de beste manieren om een consistente stroom van nieuwe ideeën te genereren is het te benaderen vanuit zoveel verschillende invalshoeken als je maar kunt bedenken.

 

Inspiratie nodig? Hier is een lijst van verschillende invalshoeken met specifieke strategieën voor het genereren van ideeën voor elke invalshoek om je creatieve sappen te laten stromen!

 

Krab je eigen jeuk

Creëer een oplossing voor iets dat je echt vervelend of pijnlijk vindt in je leven.

Creëer een betere oplossing voor iets dat je elke dag doet – bv. maak het proces efficiënter, minder duur of aangenamer.

Los een probleem op voor een nichepubliek

3. Bouw een e-maillijst rond een niche-onderwerp en ondervraag hen over hun grootste uitdagingen hierover.

 

4. Analyseer de activiteit in nicheforums en op platformen zoals Quora en Reddit om de pijnpunten en verlangens van nichegroepen te ontdekken.

 

Ontdek business ideeën in uw zakelijke baan

5. Kijk naar de interne processen van het bedrijf waar je werkt (Human Resources, Finance & Accounting, Marketing, Management, Sales, etc.): Wat zijn processen die efficiënter kunnen worden gemaakt? Hoe kunnen ze worden verbeterd met behulp van technologie?

 

6. Kijk naar de mensen die met u werken: Hoe zouden ze beter kunnen worden in wat ze doen? Hoe kunnen ze gelukkiger worden in wat ze doen, zodat het bedrijf zijn best presterende werknemers kan behouden?

 

7. Kijk naar het verbeterpotentieel van de kerndienst van het bedrijf. Hoe kan zijn product of dienst beter, goedkoper of efficiënter worden gemaakt? Denk aan out-of-the-box manieren die de grote bedrijven missen en aan bedrijfsideeën die baat hebben bij kleine agile startup teams in plaats van groot kapitaal en middelen.

 

8. Kijk naar de overdraagbaarheid van zijn producten en processen: Hoe kunnen haar processen worden gebruikt in een andere industrie? Hoe kunnen zijn producten toegankelijk worden gemaakt voor een totaal andere markt (bv. een goedkopere, meer elementaire versie in derdewereldlanden)?

 

9. 9. Zoek naar verbeterpotentieel in zijn toeleveringsketen: Hoe kunnen processen van zijn leveranciers of klanten efficiënter worden gemaakt?

 

Trends analyseren

10. Kijk naar de trending topics op Social Media Sites zoals Twitter, Reddit, Buzzfeed, YouTube etc. Herinner je je de Fidget Spinner? Als u in staat bent om snel genoeg op trending topics in te springen door het creëren of doorverkopen van gerelateerde producten of diensten, kunt u een valide business opbouwen.

 

11. Word zelf een trendspotter: Lees, lees, lees. Kies een industrie en spendeer een paar maanden om er alles over te lezen. Doe dit totdat je op het punt bent gekomen dat je zelf de komende trends kunt spotten en voorspellen.

 

Verken je passie

12. Kijk naar je vorige banen en analyseer wat je wel en niet leuk vond in je rol. Denk aan sectoren en soorten bedrijven waarin je meer zou kunnen doen van wat je leuk vindt. Als u bijvoorbeeld graag met mensen werkte in uw baan als klantenservice, waarom bouwt u dan geen coaching- of adviesbureau op?

 

13. 13. Maak een lijst van dingen die je graag doet en gratis zou willen doen. Denk na over hoe je deze dingen in een bedrijf zou kunnen veranderen. Bijvoorbeeld, als u gepassioneerd bent over gezond leven en uw vrije tijd besteedt aan het onderzoeken van recepten, het vinden van nieuwe manieren om te trainen en het lezen van de nieuwste gezondheidstrends – waarom begint u dan geen blog of coachingbedrijf met uw expertise?

 

Bouw op uw sterke punten

14. 14. Kijk naar je vroegere banen en analyseer waar je echt goed in was.Denk aan sectoren en soorten bedrijven waarin je je vaardigheden en sterke punten zou kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld, als je echt goed was in het schrijven van blogberichten in je vorige marketingbaan, zou je een bedrijf kunnen beginnen als freelance schrijver.

 

15. Denk aan bedrijven en industrieën waarin u een oneerlijk voordeel zou hebben. Dit kan gebaseerd zijn op uitgebreide ervaring in de sector, kennis, vaardigheden of netwerk. Hoe zou je dit voordeel kunnen gebruiken om een bedrijf op te bouwen?

 

Word een ideeënmachine

16. Train je hersenen om ideeën van de tap te bedenken door elke dag 10 ideeën over één onderwerp op te schrijven. Het hoeven geen zakelijke ideeën te zijn, maar ze moeten gerelateerd zijn aan slechts één onderwerp. Dit zal je hersenen dwingen om echt creatief te worden. Bijvoorbeeld: schrijf 10 ideeën op om koken makkelijker te maken, 10 ideeën om af te vallen, 10 ideeën om boeken te verkopen, etc.

 

17. Lees, Lees, Lees. Hoe meer u leest over verschillende dingen op allerlei gebied, hoe meer ideeën er vanzelf bij u opkomen. Door uw kennis uit te breiden, breidt u uw rijkdom aan zakelijke ideeën uit.

 

Pas een bekend bedrijfsmodel toe op een andere bedrijfstak of een ander product

18. Bouw de Uber voor X, de Airbnb voor Y of de Warby Parker voor x. Je snapt het punt.

 

19. Zoek een niche en verkoop producten door op je eigen dropshipping winkel, Amazon, eBay of andere marktplaatsen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/