NL Web
Muziek

Lokale radiostations nu overal te beluisteren

De meeste radiostations zenden uit  over het hele land uit en zijn nationale stations. Maar tegenwoordig heb je ook tal van zenders die alleen lokaal willen of kunnen uitzenden, zij proberen  om populair te zijn in het gebied waar zij in uitzenden.  Zij richten zich ook vooral op goede muziek en willen hierbij de mensen op de hoogte houden van lokaal nieuws.  Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om overal  naar deze radiostations te luisteren.   Indien je graag naar een radiostation wilt luisteren dat bijvoorbeeld alleen in Maastricht te beluisteren is, heb je nu de mogelijkheid om deze overal te beluisteren.

 In de huidige tijd heeft elke bedrijf of organisatie wel een online website, dit is net hetzelfde voor radiostations. Zij hebben ook allemaal een site waarop zij streams aanbieden die je altijd en overal luisteren kan zolang je maar internet hebt, als je fan bent van radio 538 kan je deze overal luisteren door met je smartphone naar de website te surfen.

Ook zou je graag in je auto willen luisteren naar een lokale zender maar die niet bij jou in de buurt ligt en kan je alleen radio luisteren Nederland die nationaal zijn. Indien je een usb verbinding in je auto hebt kan je je gsm hierin aansluiten  en je favoriete radiostation ook in je auto beluisteren, indien je dit niet heb of ook geen bluetooth verbinding aanwezig hebt kan je jezelf altijd een FM transmitter aanschaffen.

Bij het gebruik moet je wel opletten  in welke land je het gebruikt en hoe je het gebruikt. Een fm transmitter is pas sinds 2008 toegestaan in Nederland. Ook moet je opletten dat wanneer je een bepaalde frequentie instelt dat je geen  storingen veroorzaakt bij andere stations  en dat je gebruikt maakt van fm frequentie die niet bezet is.

http://www.radioguide.fm/