NL Web
Image default
Relatie

Online relatietherapie als uitweg

Als je zoekt naar een uitweg van de sleur in jullie relatie, of je zoekt naar advies voor een brandend relatievraagstuk, dan ben je bij Marieke Proper, Relatie- & Gezinscounselor aan het juiste adres. Met haar ruime ervaring en specialisatie op het gebied van relatietherapie bij overspel, kan ze jullie zeker helpen om de juiste stappen binnen jullie relatie te zetten. Online relatietherapie kan ook anoniem gevolgd worden en is daardoor een stuk laagdrempeliger dan de reguliere vorm van relatietherapie. Het is ook mogelijk om een telefonisch consult met relatietherapeut Marieke Proper in te plannen.

Telefonisch consult

Tijdens een telefonisch consult is het mogelijk om met de therapeut een bepaald relatievraagstuk te bespreken. Tijdens dit gesprek van een uur krijg je alle aandacht om dit vraagstuk voor te leggen en de therapeute zal je verder helpen. Alles wordt bekeken vanuit jouw gevoelswereld, maar ook van die van de betrokkenen. De therapeute geeft je een kijkje in de directe en indirecte gevolgen van keuzes die je maakt en vanuit daar krijg je handvatten om direct verder aan de slag te kunnen gaan. Hierna zou je het traject kunnen vervolgen via online relatietherapie.

Voordelen

De voordelen van online relatietherapie zijn dat het mogelijk is om op elk willekeurig moment te starten met deze vorm van therapie. Je bent niet afhankelijk van lange wachtlijsten, agenda’s die niet matchen en je hoeft ook niet van huis te gaan. Je kan deze vorm van therapie ook ’s avonds doen op het moment dat de kinderen op bed liggen en je rustig kunt gaan zitten. Dit bevordert ook het proces. Jij werkt eraan op het moment dat jou schikt. Ook is deze vorm van therapie een stuk laagdrempeliger dan het naar een therapeut moeten gaan. Soms ben je daar nog niet aan toe en kan je juist op deze manier een goede start maken.