NL Web
Image default
Zorg

Goede zorgverzekeringen en nuttige informatie op salland.nl

Salland is veel meer dan een ziektekostenverzekeraar voor inwoners van de Sallandstreek. Zo staan op de site www.salland.nl allerlei interessante blogartikelen waarin vragen worden beantwoord als: wat is eigen bijdrage precies, wie kunnen zich allemaal aanmelden voor de collectiviteit zorgverzekering en waarom is een aparte tandartsverzekering eigenlijk nodig? De blogs staan ook vol met gezondheidsadviezen. Een voorbeeld-verhaal is ‘Zo begin je met yoga’. Dit lezen we in de inleiding: “Yoga heeft een geweldige reputatie. Het is goed voor je lichaam, het is stress verminderend en er is een vaste groep mensen die yoga al jarenlang beoefent. Toch zijn veel mensen er huiverig voor. Welke is geschikt voor beginners? Welke kleding moet je aan? Is yoga een zweverige sport? Wil je wel beginnen maar weet je niet waar, en hoe, dan helpt Salland Zorgverzekeringen je graag op weg.” Lezen we verder dan wordt ons verteld dat yoga vooral niet zweverig is, dat er geen wedstrijdelement in zit en dat yoga écht gezond is.

Gezondheidsblog

Een tweede gezondheidsblog bevat over voedingstips voor een hardloopwedstrijd. Het eerste advies luidt: eet de avond van te voren gewoon wat je normaal eet. Je lichaam weet dan waar het aan toe is en jij weet wat je van je lijf kunt verwachten. Tip nummer 2 gaat over het ontbijt op de dag van de wedstrijd. Koolhydraten, daar gaat het allemaal om. Zo zou je kunnen ontbijten met pannenkoeken belegd met fruit en ahornsiroop, een wrap gevuld met hummus en gegrilde groenten of havermoutpap met daarin honing en gedroogd fruit. Een derde aanwijzing luidt ‘wees lief voor je darmen’. Wat hiermee wordt bedoeld, spreekt eigenlijk voor zich: eet voor het sporten niet te pittig en niet te vet, mijd te veel vezels, drink niet te veel koffie en drink geen alcohol.

Tip voor sporters

We sluiten af met een derde raadgeving die het Salland-team doet aan sportliefhebbers: zorg op trainings- en wedstrijddagen voor iets te eten en drinken. Als voorbeelden worden genoemd isotone dranken (met evenveel suiker en zout), energierepen en gedroogd fruit.

https://www.salland.nl/