NL Web
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het kiezen van een geschikt dekbedovertrek

3 tips voor het kiezen van een geschikt dekbedovertrek

 

Een dekbedovertrek is niet iets wat je wekelijks aanschaft. We snappen dan ook dat het best moeilijk kan zijn om een geschikt dekbedovertrek uit te kiezen. Dekbedovertrekken zijn er niet alleen in verschillende maten maar kunnen ook nog eens van verschillende materialen worden gemaakt. Zoals je hieruit al wel kunt opmaken is het ene dekbedovertrek het andere niet. Welke jij het beste kunt kiezen? Dat lees je hieronder in deze blog.

 

1: bepaal de juiste afmeting

 

Niets is zo vervelend als een dekbedovertrek dat te ruim valt of, nog erger, juist veel te strak om jouw dekbed heen zit. Een goede eerste stap bij het uitkiezen van een nieuw dekbedovertrek is dan ook het bepalen van de juiste afmeting. Op de verpakking van een dekbed staat altijd aangegeven hoe groot het dekbed precies is. Heb je de verpakking niet meer? Kijk dan eens of de afmeting vermeld staat op het label bevestigd aan het dekbed. Is ook dit niet het geval? Dan zit er helaas niks anders op dan jouw dekbed met de hand opmeten. Want meten is weten! Zo weet je precies of je een 1-persoons dekbedovertrek nodig hebt, een 2-persoons, een lits-jumeaux of misschien zelfs wel een lits-jumeaux XL. 

 

2: maak een keuze uit verschillende materialen

 

Dekbedovertrekken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Goedkope dekbedovertrekken worden veelal vervaardigd uit synthetische materialen die vooral in de zomer erg broeierig kunnen aanvoelen. Betere kwaliteit dekbedovertrekken worden eigenlijk vrijwel altijd gemaakt van katoen. Denk bijvoorbeeld aan een dekbedovertrek van soepel maar stevig percaline-katoen, een mooi glanzend katoen-satijn of een lekker warm flanel. In tegenstelling tot veel synthetische materialen is katoen ademend en vochtabsorberend. Hierdoor ben je verzekerd van een goede nachtrust, zelfs tijdens de klamme zomernachten!

 

3: ga los met mooie kleuren en vrolijke printjes


Wanneer je een nieuw dekbedovertrek aanschaft wil je er natuurlijk niet meteen de volgende dag al op uitgekeken zijn. Daarom zijn dekbedovertrekken te verkrijgen in allerlei mooie kleuren en vrolijke printjes. Van effen blauw en groen gestreept tot verschillende kleurrijke bloemenprints. Je vind het allemaal op de website van Cinderella. Neem snel eens een kijkje!

https://www.cinderella.nl/