NL Web
Image default
Winkelen

Tips om hoogwaardige honing te kopen

Wil je honing kopen met de beste kwaliteit? Er zijn verschillende tips die je kunt volgen om de hoogste gezondheidsvoordelen te halen uit honing die je koopt. Een van de eenvoudigste manieren om pure honing te krijgen, is door deze rechtstreeks bij de imker te kopen. Wanneer je het bij de plaatselijke imker koopt, kun je ervoor zorgen hoe de honing wordt verwerkt. Dit is de effectieve manier om pure honing te krijgen. De meeste mensen willen rauwe honing die niet gefilterd en gepasteuriseerd is. Dit type honing bevat meer voedingsstoffen dan de commerciële honing. Je kunt deze volgende tips volgen om honing van de beste kwaliteit te kopen.

 

Kiezen voor ongefilterde en ongepasteuriseerde honing

Om de voedzame componenten van honing te krijgen, moet je honing kopen van de imker of boerenmarkt. Je moet het verschil tussen rauwe honing en commerciële honing kunnen onderscheiden. Rauwe honing houdt meer enzymen en bijenpollen vast. Commerciële honing heeft het pasteurisatie- en filtratieproces doorstaan. De commerciële honing wordt verwarmd voordat deze in een fles wordt verpakt. Als gevolg hiervan verliest deze honing gunstige enzymen en andere voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je geen honing koopt die verpakt is in een knijpfles. De beste kwaliteit honing wordt meestal verpakt in glazen potten.

 

De kleur van honing identificeren

Honing is er in verschillende kleuren. Het is vergelijkbaar met wijn. Hoe feller de kleur, hoe sterker de smaak. Wanneer je rauwe honing selecteert, moet je de donkerdere kleur kiezen. Als je honing wilt gebruiken om je drankje of eten zoeter te maken, kun je kiezen voor de lichtere kleur. Soms wordt de kleur van honing bepaald door de bloemen die door de bijen worden bezocht. Het type bloemen heeft ook invloed op de smaak van honing. Zo biedt oranjebloesem nectar honing met citrussmaak.

 

Het etiket controleren

Voordat je besluit bepaalde honing te kopen, moet je het etiket van het product controleren. Op deze manier kun je het certificerings label identificeren. Bovendien informeert het etiket je over de herkomst van honing. Het is beter om de lokale honing te kiezen die door je eigen land wordt geproduceerd. Dat komt omdat de regelgeving over honing per land verschilt. Daarnaast moet je het ingrediënt controleren. Zorg ervoor dat het product gemaakt is van 100% pure honing, zonder extra stof zoals water of suiker. Je moet op de hoogte zijn van nep honing die fructose siroop bevat. Pure honing is dik en zal niet vloeien als je het giet.