NL Web
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten

Een goed slot is de beste manier om inbrekers te weren bij een woning. Een inbreker is natuurlijk altijd op zoek naar de makkelijkste sloten om te openen zodat hij vervolgens zijn slag kan slaan. Een inbreker gaat op zoek naar spullen die hij kan stelen. Dat maakt het heel vervelend wanneer er in jouw woning wordt ingebroken. Daarnaast zorgt een inbraak er voor dat iemand in jouw woning is geweest die daar niet hoort. Een goed slot houdt dit vervolgens tegen. We gaan je laten zien welke sloten er goed zijn en waarom.

Een cilinderslot is het beste slot

Wanneer je op zoek bent naar het juiste slot om een deur mee te beveiligen dan zijn cilindersloten de moeite waard om te bekeken. Deze sloten werken namelijk met een cilinder. In dit cilinder bevinden zich allemaal kleine staafjes. Een sleutel is voor dit slot gemaakt in een bepaalde vorm. Wanneer je de sleutel in het slot steekt, vormen de staafjes zich om de sleutel heen. Als deze in de juiste positie komen te staan, kan de sleutel vervolgens draaien. Dit maakt het dus onmogelijk om andere sleutels in het slot te steken welke er niet voor zorgen dat de staafjes in de een goede positie komen te staan. Al met al is het dus alleen mogelijk om met de juiste sleutel het slot te openen.

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Toch kan een cilinderslot alsnog gemakkelijk opengebroken worden. Dat is omdat inbrekers een vrij nieuwe manier hebben gevonden om zo’n slot open te breken. Deze techniek heet kerntrekken. De inbreker boort een grote schroef in het slot en kan vervolgens de schroef er uit trekken met een koevoet. Op dat moment is het slot geforceerd en kan deze dus ook geopend worden. Je hebt een slot nodig waar dit ook mee beveiligd wordt om alsnog veilig te wonen. Een slot met kerntrekbeveiliging dus. Dit slot heeft een brug gemaakt van gehard staal en dat maakt het onmogelijk om hier zomaar een schroef te boren. Dit maakt dat het kerntrekken onmogelijk wordt gemaakt en dat de inbrekers dus ook die techniek kunnen gebruiken. Mocht je dus op zoek zijn naar de ideale manier om een inbreker tegen te houden dan kun je dit zeker doen door middel van goede cilindersloten en dan om specifiek te zijn een slot met kerntrekbeveiliging. Hierdoor ben je een stuk veiliger.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/