NL Web
Image default
Sport

Sportkleding voor scholen van Jenisport.nl

Veel scholen besteden veel tijd en aandacht aan sport. Naast dat het voor kinderen belangrijk is om voldoende te bewegen, is sport een uitlaatklep én een leuk tijdverdrijf. Met de juiste sportkleding voor scholen kunnen de kinderen comfortabel sporten en zijn ze goed herkenbaar. Dit is fijn als jullie bijvoorbeeld buiten gaan sporten of een wedstrijd gaan spelen. Lees in dit blog waar sportkleding voor scholen aan moet voldoen.

Comfort
Het belangrijkste is dat sportkleding comfortabel zit en voldoende bewegingsvrijheid geeft. De kleding zit bij voorkeur niet te strak en is niet te kort. Stel eventueel verschillende tenues samen zodat de kinderen zelf kunnen kiezen in welke kleding ze willen sporten. Zo kunnen de kinderen in de zomer voor een korte broek kiezen, terwijl ze in andere jaargetijden misschien liever voor een lange trainingsboek gaan.

Praktisch
Sportkleding moet regelmatig in de was. Het is daarom fijn als de kleding snel droogt én lang mooi blijft. Zelfs na meerdere wasbeurten kan een sporttenue van goede kwaliteit er nog als nieuw uit zien. Niet alleen de kinderen zullen het fijn vinden om in mooie sportkleding te sporten, ook de ouders zullen blij worden van een sporttenue van goede kwaliteit. Zo kunnen ze de kleding eventueel doorgeven aan een jonger broertje of zusje zodra het oudste kind er uit is gegroeid.

Herkenbaar
Sportkleding voor scholen moet goed herkenbaar zijn aan het schoollogo en eventueel de kleur van de school. Ook opvallende kleuren zoals rood, blauw, groen of geel zijn altijd populair. Herkenbare sportkleding is fijn als de kinderen naar een andere locatie moeten reizen of als jullie een wedstrijd gaan spelen. Het zorgt er bovendien voor dat ouders en docenten de kinderen niet makkelijk uit het oog kunnen verliezen. Een goede herkenbaarheid zorgt dus voor een extra stukje veiligheid.