NL Web
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg je voor je jeans: Tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw jeans er langer als nieuw uitzi

Jeans zijn een essentieel onderdeel van de garderobe van elke man; maar de verzorging ervan is een kunst. Of je nu elke dag hetzelfde paar draagt of verschillende paren afwisselt, er zijn een paar belangrijke tips en trucs om ervoor te zorgen dat je jeans er langer als nieuw uitzien. Laten we erin duiken en leren hoe je beter voor je jeans kunt zorgen.

Minder vaak wassen

Je hoeft je spijkerbroek niet zo vaak te wassen als andere kleding. Door jeans te vaak te wassen kan de kleur vervagen en kan hij zijn vorm verliezen. Probeer je spijkerbroek een paar weken te dragen voordat je hem wast; dat zou genoeg tijd moeten zijn om het opgebouwde vuil, zweet of de geur op natuurlijke wijze af te geven. En als je hem tussen de wasbeurten door toch moet opfrissen, hang hem dan buiten; dat helpt eventuele geurtjes te verwijderen zonder de kleur te vervagen.

Draai ze binnenstebuiten

Als je je spijkerbroek uiteindelijk wast, keer hem dan binnenstebuiten voordat je hem in de machine stopt, zodat hij niet tegen de zijkanten van de trommel schuurt en ongelijkmatig verkleurt. Het voorkomt ook dat ritsen aan andere kleding blijven haken of beschadigd raken tijdens het centrifugeren. Zo behouden ze ook langer hun vorm!

Houd de warmte laag

De hitte van een wasdroger kan hard zijn voor denimstof – het kan de vezels snel afbreken en je jeans broos en versleten laten aanvoelen. Vermijd dus het gebruik van een wasdroger bij het drogen van je jeans na het wassen; gebruik in plaats daarvan een buitenlijn, of leg ze plat op een handdoek binnen voor het beste resultaat. De lage warmtestand is ook goed om de kleuren levendig te houden en krimp te voorkomen – maar zorg ervoor dat je je spijkerbroek niet te lang laat zitten!

 

De verzorging van je spijkerbroek lijkt misschien eenvoudig, maar er komt eigenlijk heel wat bij kijken om hem langer als nieuw te houden! Houd deze tips in gedachten bij het schoonmaken van je spijkerbroeken! Als je dan toch echt toe bent aan nieuwe jeans, bekijk dan het aanbod heren spijkerbroeken van Zumo

https://www.zumo-international.com/nl/