NL Web
Image default
Woning en Tuin

Eetkamerstoelen met armleuning – comfortabel aan tafel

Heerlijk, lekker eten met het gezin of met vrienden die je een tijd niet hebt gezien. Goed tafelen is voorwaarde om de tongen los te maken. Alleen wil je er dan wel graag goed bij zitten. Want op sommige stoelen is het steeds moeilijker zitten; te harde zitting, je kunt je onderarmen nergens kwijt, van die ongemakken die sterker worden naarmate je langer zit. Wil je een tijd ongedwongen aan tafel genieten, dan hoort daar dus wel echt een goede eetkamerstoel bij en liefst eetkamerstoelen met armleuning. Een te zachte stoel is misschien een kwartiertje lekker, maar na anderhalf uur mocht hij wel wat harder zijn. 

Wil je je armen goed kwijt aan tafel?

Eetkamerstoelen zijn er in diverse uitvoeringen. Het grootste verschil zit ‘m wel tussen de stoel met en de stoel zonder armleuningen. Sommigen kopen liever stoelen zonder armleuningen. Dan zijn ze er zeker van dat de stoelen, ongebruikt, mooi onder de tafel kunnen geschoven. Dat wil nog wel eens mislukken als er armleuningen in de weg zitten. Anderen zweren bij armleuningen omdat ze extra comfort bieden als je eenmaal zit. Je onderarmen rusten dan losjes op de leuningen; dat zit ook wat relaxter.

Met armleuningen houd je het aan tafel langer vol

De eetkamerstoelen met armleuning wordt ook wel armstoel genoemd. Ze geven aan tafel een stuk meer comfort dan stoelen zonder leuningen. Diverse topmerken voeren armleuningen in hun assortiment zoals By-Boo, Dutchbone, Eleonora, Zuiver en Tower Living. Er zijn er nog meer. Met dit soort stoelen heb je wel de top te pakken, het zijn prachtige stoelen die een uitstekende kwaliteit bieden. En dat helpt, want je wilt wel langdurig van je stoelen blijven genieten. En van een stoel wordt ook nogal wat gevraagd.

Eetkamerstoelen met armleuning: enorme variatie

Eetkamerstoelen geven door hun volume wel richting aan de uitstraling van de eetkamer of de eethoek. Idealiter moeten je armstoelen dus passen in de sfeer van je woonstijl. Als je klassiek of Bohémien waardeert, kun je kiezen voor stoelen met velvet stof. Die zijn chic en benadrukken een luxueuze rust. Voor landelijk wonen zijn houten armstoelen erg ‘in’. Wees dan wel voorzichtig met opzichtige kleuren, houd het rustig. De trendy design modellen doen het goed bij minimalistische of moderne interieurs. Eigenlijk is er voor elke woonstijl wel een passend model eetkamerstoel.

Een mix van eetkamerstoelen met armleuning en zonder

Het is niet ongebruikelijk om te kiezen voor een mix. Je zet dan eetkamerstoelen met armleuning aan het hoofd van de tafel en vult de rest op met stoelen zonder leuningen. Je kunt ze ook op die manier als set kopen. Zo’n mix kan vooral bij een kleinere eethoek een goede oplossing zijn. Heb je wel voldoende ruimte? Dan is het toch handiger om alle stoelen te hebben voorzien van armleuningen. Ze zitten op de lange duur gewoon veel beter. Heb je ze in huis, dan moet je er ook goed op passen. Ze vergen wel onderhoud. Er is bijna niets dat zoveel wordt belast als een stoel. Ook al zijn je gasten schoon, op een bepaald moment zul je toch merken dat de stoelen viezig aandoen. Gelukkig zijn er goede producten in de handel om ze te reinigen en preventief te onderhouden. Er zijn allerlei vlekken sprays en (bij leren eetkamerstoelen) leer beschermende sprays in de handel.