NL Web
Image default
Beauty en verzorging

Zo vind jij de skincare producten die het best bij jouw huid passen!

Een goede skincare routine is nodig om een gezonde en mooie huid te behouden. Maar geen enkele huid is hetzelfde en daarom kan het best een uitdaging zijn om de juiste producten te vinden die passen bij jouw huidtype. Geen zorgen! Dreamskin huidkliniek heeft een aantal tips voor je. Lees verder!

De vier huidtypen

Over het algemeen zijn er vier verschillende huidtypes, ingedeeld op basis van de hoeveelheid talg die een huid produceert. Ten eerste heb je de normale huid, ofwel: een huid die goed in evenwicht is. Helaas zijn weinig mensen van nature gezegend met zo’n huidje. Mensen met een droge huid hebben een verminderde talgproductie, waardoor de huid extra gevoelig is en trekkerig kan aanvoelen. Mensen met een vette huid hebben juist een overmatige talgproductie, hierdoor hebben ze sneller kans op pukkeltjes en mee-eters. Ten slotte zijn er ook nog mensen met een gemengde huid. Deze mensen hebben zowel vette als droge zones op hun huid.

Huidolie

Huidolie is een relatief nieuw product in de wereld van skincare-producten, maar is eigenlijk al niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routines. Huidolie is een extra goede voeding voor je huid en de naam zegt het al: olie. Vooral mensen met een droge huid hebben baat bij het gebruik ervan. Maar in huidolie zitten ook een hoop gezonde anti-oxidanten waar ook andere huidtypes baat bij kunnen hebben. Doe goed onderzoek naar wat de beste huidolie voor jou kan zijn wanneer je een wat vettere huid hebt. Je wil namelijk wel profiteren van de gezonde stoffen, maar niet je huid nog vetter maken.

Dag- en nachtcrème

Hydrateer je huid elke dag met een dag- en nachtcrème. Mensen met een normale huid hebben enkel een hydratatie nodig en een lichte SPF-bescherming. Mensen met een droge huid kunnen het best gaan voor een flink vette dagcrème, eventueel zonder parfum, want daar kan de droge huid slecht op reageren. Mensen met een gemengde huid kunnen het best gaan voor een zo normaal mogelijke dagcrème. De eventueel drogere zones kunnen ze dan plaatselijk hydrateren met een wat vettere crème. Mensen met een vette huid kunnen beter een gel pakken dan een crème. Gels zijn immers niet op lipide-basis. Het gebruik van een nachtcrème is eigenlijk alleen nodig wanneer je een droge huid hebt. Mensen met normale, vette of gemengde huid kunnen gewoon tweemaal daags smeren met een dagcrème.