NL Web
Dienstverlening

Een loodgieter in Barendrecht nodig?

Heeft u een lekkage of verstopping, dan kunt u in eerste instantie proberen het zelf op te lossen. Wanneer er echter een storing is aan uw cv-installatie, moet u altijd de hulp inschakelen van een loodgieter. U moet dit nooit proberen zelf te verhelpen want als je wat verkeerd doet, kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Heeft u een loodgieter in Barendrecht nodig? Lees dan dit artikel voor handige tips & tricks.

Verstopping, en nu?

Zodra het water in uw afvoer moeilijker begint weg te lopen, is het verstandig om het probleem op te lossen. U kunt het eerst proberen met een Plopper. Het is een kunststof zuignap aan een steel. Door de zuignap over het afvoer gat te plaatsen en er een op en neer gaande beweging mee te maken, ontstaat er een onderdruk. Soms is dat voldoende om de verstopping te verhelpen. Wanneer dat niet lukt, zou u kokend water kunnen gebruiken. Wanneer het zeepresten zijn, kunnen die oplossen. Helpt dat ook niet kan er een chemisch middel worden gebruikt. Vaak ontstaat hierbij een chemische reactie waardoor het gaat borrelen. Hierdoor kan het probleem zijn opgelost. U kunt ook nog aan het werk gaan met een ontstoppingsveer. In de meeste gevallen haalt dat niets uit. 

Wanneer de verstopping er nog steeds is, heeft u de hulp nodig van een loodgieter. De verstopping kan in de afvoerbuis onder de weg voor het huis zitten. Wanneer de loodgieter er is, zal hij eerst kijken waar de plaats van de verstopping zit. Daarna zal hij een gat graven om bij de afvoerbuis te komen. Daarin boort hij een gat van ongeveer 10 cm en stopt daarin een slang met een blaaskop. Wanneer de slang met blaaskop ver genoeg in de leiding zit, zal hij met een hoge druk de leiding schoonblazen. Dan is daarmee de verstopping verholpen. Daarna zal de loodgieter de slang verwijderen en het gat in de buis weer afdichten. Vervolgens wordt het gat dichtgemaakt en de stenen, die verwijderd waren, worden weer teruggeplaatst. Vraag vooraf altijd wat de werkzaamheden ongeveer gaan kosten. Zo zult u nooit voor verrassingen komen te staan. 

Lekkages, het meest vervelende kwaaltje

In veel gevallen heeft u bij een lekkage ook een loodgieter nodig. Wanneer u niet kan achterhalen waar de lekkage vandaan komt, kan hij met speciale lekdetectieapparatuur de exacte plaats bepalen. Zit de lekkage achter een tegeltje, dan moet hij maar een tegeltje verwijderen om bij de lekkage te komen. Dan zal hij de lekkage verhelpen en het gat weer dicht maken. 

Loodgieter Barendrecht 

Wanneer u in Barendrecht woont en u heeft een loodgieter nodig, neem dan een loodgieter Barendrecht of in de buurt daarvan. Een loodgieter in Barendrecht of in de buurt ervan is vaak 7 dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. Ze weten precies wat er gedaan moet worden om de verstopping te verhelpen. Aarzel nooit om een loodgieter te benaderen, ook al is het midden in de nacht. Zo kunt u bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Regio Loodgieters, ook werkzaam in Barendrecht.

 

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/barendrecht/