NL Web
Image default
Dienstverlening

Hoeveel tijd neemt poedercoaten in beslag?

Poedercoaten is een veel sneller proces dan het proces dat andere afwerkingen doorlopen. Zo is het laten poedercoaten van een materiaal een stuk sneller dan het laten verven van hetzelfde materiaal. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat vloeibare verf eerst moet drogen voor er verder kan worden gewerkt aan de afwerking. Poedercoating hoeft niet te drogen, maar moet worden uitgehard. Er wordt hiervoor een chemische reactie in werking gezet, waarna er eigenlijk direct verder kan worden gegaan met de gewenste afwerking. U kunt het poedercoaten op vakkundige wijze laten uitvoeren door Hessels Poedercoating in Breda.

Poedercoaten: snelheid is afhankelijk van meerdere factoren

Het poedercoaten is in de basis een snel proces, maar dat betekent niet dat elk project even veel tijd in beslag neemt. De duur van het poedercoatproces is onder meer afhankelijk van het project. Grotere stukken hebben meer tijd nodig, omdat er meer voorbereiding moet worden gedaan en een groter gebied moet worden bestreken als het gaat om zowel spuiten als uitharden. Bij het poedercoaten van velgen mag elke velg bijvoorbeeld niet meer dan twee uur duren. Het proces kan binnen een dag worden afgerond. Dit is niet mogelijk wanneer het een grote, uitgebreide machine in een industriële werkruimte betreft. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. De tijd van het proces is voor een heel groot deel afhankelijk van de vorm, de grootte en de complexiteit van het object dat onder handen wordt genomen.

Vraag gerust een offerte aan

Het spreekt voor zich dat langere processen van poedercoaten ook vragen om een hogere investering. Het is begrijpelijk dat u eerst meer wilt weten over de kosten van het totale proces voordat u een uiteindelijke keuze maakt. U kunt bij Hessels Poedercoating in Breda altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Daarnaast staat dit bedrijf altijd voor u klaar wanneer u meer informatie of advies wilt over het poedercoaten, de werkwijze of de dienstverlening.

https://hesselscoating.nl/