NL Web
Dieren

Waar moet je op letten bij puppyvoer?

Een puppy nemen is een grote verantwoordelijkheid die je natuurlijk zo goed mogelijk wilt behartigen. Daarom komt waarschijnlijk al gauw de volgende vraag opzetten: wat ga ik mijn puppy voeren? Er is zoveel aanbod op de markt, maar wat is nu echt geschikt voor een jonge hond?

Creëer overgang van voer

Allereerst is het goed om in gedachte te houden dat jouw pup al gewend is aan het voer dat hij bij de fokker kreeg. Daarom is het beter niet direct over te schakelen op het voer dat je hem eigenlijk wil geven. Voer hem hetgeen hij ook bij de fokker at en begin na een paar dagen pas over te schakelen op het voer dat je in gedachte hebt. Schakel niet in een keer over, maar meng het voer van de fokker met het andere merk. Zo kun je een langzame overgang creëren om de darmen van je pup niet van streek te maken. Na een paar dagen is je pup gewend aan het voer dat je hem wilt geven.

Ga voor puppyvoer

Puppy’s hebben andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. Jonge honden hebben veel energie nodig doordat ze groeien en veel spelen. Een verkeerde voeding zou daarom de groei van je pup in de weg kunnen staan. Ga dus altijd voor puppyvoer.

Ga voor een goed merk

Ja, in de supermarktschappen zie je veel hondenbrokken. Is het nu allemaal één pot nat? Zeker niet. Ook voor het kopen van de beste hondenbrokken geldt: goedkoop is duurkoop. Goedkope brokken bevatten relatief minder voedingswaarden, waardoor je hond er meer van moet eten en de zak dus sneller leeg is dan een een zak voer van een goed merk. Uiteindelijk ben je met goedkope voeding dus duurder uit dan je denkt. Daarnaast zorgt een verkeerde samenstelling van voeding voor tekorten, waardoor je pup later gezondheidsproblemen kan krijgen. Vooral wanneer je hond in de groei is, is het erg belangrijk voor een goede kwaliteit voer te gaan, ook al lijkt dit misschien duurder. Er zijn verschillende A-merken op de markt die goed voer aanbieden. Denk aan Hills, Eukaneuba en Royal Canin.

 

Bekijk hier een video van de allerleukste puppy’s: