NL Web
Image default
Meubels

Te veel kleding voor je kledingkast? Dit kan je doen!

Ben je iemand die veel kleding heeft, en steeds tegen te weinig ruimte aanloopt. Dan is goed om te denken in oplossingen voor dit probleem. In dit artikel nemen we je mee in een aantal mogelijkheden om meer ruimte te creëren voor je kleding.

Te weinig ruimte voor een kledingkast?

Niet iedereen heeft genoeg ruimte in de slaapkamer om een goede grote kledingkast aan te schaffen. Dit zorgt er dus ook voor dat je niet genoeg ruimte hebt voor je kleding. Wat je kan doen is een bed aanschaffen met opbergruimte onder het bed. Denk bijvoorbeeld aan lades of manden. In deze lades en manden kan je ook vaak voldoende kleding kwijt. Verder is een draaideurkast vaak te groot, omdat de deuren niet open kunnen. Wat je kan doen is andere soorten kledingkasten kopen. Denk bijvoorbeeld aan een open kast of een schuifdeurkast. Een openkast is gemakkelijk in gebruik, en je kan vaak voldoende kledingstukken kwijt. Het nadeel van deze kast is dat het vaak rommelig kan overkomen als je het niet goed indeelt. Verder is een schuifdeurkast ook ideaal voor kleine slaapkamers. Met deze schuifdeuren heb je een dichte kast, maar kan je deze zonder ruimte in beslag te nemen makkelijk openen. Nadeel is alleen dat je niet de kast in zijn geheel open kan krijgen.

Kleding wordt niet of nauwelijks gedragen? Weg doen!

Het komt veel voor, te veel kleding in de kledingkast opbergen die je eigenlijk als je kritisch kijkt niet meer gebruikt. Het is zonde van de ruimte, en het zorgt voor een rommelige kledingkast. Daarom is het dus handig om een keer grondig door de kledingkast te gaan, en kritisch per kledingstuk na te gaan of je het van plan bent om te gaan gebruiken. Is het antwoord nee? Doe het dan weg of bewaar het ergens anders dan in de kledingkast.

Kleding oprollen

Veel mensen kiezen er voor om kleding op te vouwen, en dit is vaak ook netjes. Het probleem is alleen dat de ruimte van de kledingkast al snel bezet is. Wat je kunt doen is kledingstukken oprollen. Door kleding op te rollen zorg je ervoor dat kleding kreukvrij blijft, en creëer je meer ruimte voor andere kledingstukken. Deze tip wordt ook veel gebruikt door mensen die veel reizen met handbagage. De kleine koffers kunnen niet veel items hebben, maar door op te rollen creëer je meer ruimte.

Kleerhangers

Een deel van de kast moet eigenlijk wel kleerhangers hebben. Deze kleerhangers zorgen ervoor dat je veel kledingstukken naast elkaar kan ophangen. Ook kan je vaak onder de opgehangen kledingstukken nog kleding kwijt. Kleerhangers houden kleding netjes, en zorgen voor een opgeruimde kast. Ook kunnen kledinghaken handig zijn in een kledingkast. Hier kan je accesoires, zoals sjaals of tassen ophangen. Deze haakjes kan je bijvoorbeeld ook maken aan de deuren van de kledingkast, zo haal je ook geen ruimte weg in de kast.

Schoenen apart houden

Veel mensen hebben ook bepaalde vakken in de kledingkast voor schoenen, dit is eigenlijk zonde van de kast en daarbij kan de kast ook gaan stinken. Het is dus handig om de schoenen op een aparte plek op te bergen. Tegenwoordig worden er voldoende schoenenrekken of schoenenkasten aangeboden die mooi bij je interieur kunnen passen.