NL Web
Toerisme

Betoverende wandelingen in onze Belgische Ardennen

Voor stadsmussen die rust nodig hebben, vakantiegangers die dit jaar in hun land willen blijven en enthousiaste wandelaars is de Ardennen een ideale vakantiebestemming. Oké, we hebben misschien geen bergen zoals Zwitserland, maar we hebben wel prachtige uitzichten, kalvermoordenaars en koele bossen, waarin je misschien wel uren verdwaalt. Wil je je voorbereiden op het zware werk? Vervolgens waren deze wandelingen in de Ardennen meer waard dan de spierpijn en het ijs daarna.

Is de volgende wandeling te moeilijk of te gemakkelijk? Op de website van het VVV-kantoor vind je ook heel wat wandelingen die zijn getest en goedgekeurd door de Ardennenambassadeur. Nu trekken we wandelschoenen aan en maken een van de wandelingen.

Wandeling Bois les Dames

Chaudfontaine ligt op minder dan een uur rijden van Brussel en je weet ongetwijfeld dat bronwater in bijna elke supermarkt te vinden is, maar er zijn meer winkels in het gezellige dorp. Je slentert door het adembenemende savannelandschap, waardoor je tijdelijk vergeet dat je gewoon in België verblijft. Bovendien voert het gele bord van het wandelpad Bois les Dames je langs de wildernis en de ruisende beek, waar je heerlijk kunt ontspannen.

De verlaten wegen van Saint-Hubert

De stad Saint-Hubert, gelegen in de provincie Luxemburg, is onder natuurliefhebbers beroemd om zijn weelderige en prachtige valleien en is vanuit Fagne de la Doneuse te bereiken via verlaten wegen en verborgen paden. De rode gids om te wandelen? Een kleine kreek wijst je de weg van de rots naar de magische vallei. Je passeert het prachtige panorama- en natuurgebied Boulaie du RougePoncé, ook dit is een groene parel die je zal fascineren door onze groene Belgische Ardennen. Hier mogen we trots op zijn!

Wandelen rondom Baraque Michel

In onze prachtige Hoge Venen volg je de avonturen rondom Baraque Michel. Op de route vind je typische veenvlaktes, donkere eikenbossen en schitterende rivierdalen die in de omgeving verscholen liggen. Je wandelt voornamelijk over lange houten paden die je via de kerk van Fischbach en het Croix des Fiancés (Croix des Fiancés) naar het hart van de Ardennen leiden. Waar moet u stoppen tijdens uw reizen? In de buurt van de zes Hêtres is dit een eiland met loofbomen midden in een naaldbos.

Wandelen in la Gleize

De prachtige Amblève-vallei is een hotspot die iedereen op de lijst zou moeten maken. Hoe bereik je de vallei het beste? Tien uur tijdens het lopen! Je kunt de wandelroute volgen in La Gleize, een dorp in de provincie Luik. Ze neemt je mee in de ongerepte natuur en laat je het meest idyllische dorpje van onze Ardennen ontdekken. Vergeet niet te genieten van het prachtige landschap bij Borgoumont!

Wandelen van La Roche-en-Ardenne naar Maboge

Het comfortabele stadje La Roche en Ardennes is een waar wandelparadijs voor beginnende wandelaars. De stad is gelegen aan de rivier de Ourthe en staat bekend om zijn enorme kasteel, dat een schaduw werpt over de stad en het nabijgelegen bos. Dit is hetzelfde kasteel dat je meerdere keren kunt bewonderen terwijl je naar Maboge loopt, en het maakt deel uit van het prachtige panorama dat je tijdens je reis kunt vastleggen.

Van Falaën naar de ruïne van Montaigle

Houd je niet van hoogteverschillen, dan ben je bij Falaën (ja, dit is een Belgisch dorp) aan het juiste adres. Met een paar stevige wandelschoenen loop je zonder al te veel problemen langs de Floyon River naar de ruïnes van Montaigle (lees: spierpijn). Let tijdens het wandelen vooral op de donkere grotten die op de steile kliffen zijn gevormd. Durf je het te zien

Wandelen langs de abdij van Villers

Een andere tip voor een bucketlist in de Ardennen is de Villes Abbey, waar je meteen een wandeling kunt maken terwijl je daar bent. Dit pad laat je toe om de culturele kant van de Ardennen te ontdekken, met als laatste hoogtepunt de majestueuze abdij van Willers. Van charmante valleien tot sprookjesbossen, tot kastelen, oude boerderijen en typische kerken: je zult tijdens de wandeling niet alles kunnen inpakken.

wandelen ardennen langs water

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html