NL Web
Image default
Zakelijk

Versterk je merk door het laten bedrukken

Wil je dat mensen als eerste aan het merk van je bedrijf denken als ze een bepaald product zoeken? Misschien heb je net een nieuwe snackbar gevestigd in de regio. Je denkt wellicht aan het ontwerpen van papieren tasjes of pizzadozen. Het versterken van de naamsbekendheid is een belangrijke factor om aan meer klanten te komen in jouw omgeving. Hoewel het een investering kan zijn, zorgt reclame voor de versterking van het merk. Maar hoe kun je op zo een efficiënt mogelijke manier reclame maken? In dit artikel gaan we naar dit onderwerp kijken.

Milieubewuste materialen

Tegenwoordig is een ‘groene naam’ een pluspunt. Als je milieubewust bent dan heeft jouw bedrijf een pluspunt. Mensen zijn in deze tijd namelijk erg bewust van wat wel en niet goed is voor het milieu. Dit is een belangrijk punt om over na te denken, omdat je merk versterkt wordt door een positieve uitstraling. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een recyclebare bedrukte pizzadoos of een papieren bakje voor de snacks. Doordat het te recyclen is, is het duurzamer. Dat helpt niet alleen een positief imago te creëren voor je potentiële klanten, maar ook het milieu. Daarnaast zijn de kosten van recyclebare zakjes en dozen niet veel hoger als bijvoorbeeld het gebruik van plastic materialen. Het gat tussen de prijs voor plastic en de prijs voor recyclebare papier wordt steeds kleiner doordat het energiegebruik van recyclebare artikelen lager ligt dan voor niet-recyclebare artikelen. Het wordt daarom steeds interessanter om te investeren in milieubewuste artikelen.

Een professionele look

Bedrukte tasjes en dozen zorgen ook voor een professionele uitstraling richting de klant. Vooral als een logo er strak en eenvoudig eruit ziet zullen mensen na verloop van tijd jouw bedrijf hieraan koppelen. Daarbij komt dat mensen gratis reclame zullen maken als ze een van jou bedrukte artikelen gebruiken. Vooral als er contactgegevens op bijvoorbeeld de pizzadoos of het tasje staat, dan is het voor de klant heel eenvoudig om contact op te nemen. Als de kwaliteit van jouw product goed is, dan zal de klant altijd terugkomen om weer te genieten van je heerlijke broodje shoarma.  Het is het dus waard om je merk te versterken door gebruik te maken van het bedrukken van tassen en dozen. Hoewel je natuurlijk een goed marketingplan moet hebben, zorgt het samenvattend voor een groene en professionele look. Wees dus milieubewust en versterk je merk!