NL Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overstekend wild veroorzaakt veel aanrijdingen

Doordat mens en dier samenleven, ontstaan er helaas ook veel ongelukken. Veel wegen doorkruisen de gebieden waar dieren zoals herten en vossen migreren. Overstekend wild is niet te voorkomen en dient op de juiste manier worden behandeld. Prowild heeft een systeem ontwikkeld waarbij overstekend wild wordt gedetecteerd en zo goed mogelijk naar de overkant begeleid, terwijl autobestuurders worden ingelicht en oplettend zijn. Zo draagt de organisatie bij aan het verminderen van aanrijdingen met overstekend wild, wat jaarlijks enorm veel financiële, materiële en maatschappelijke schade met zich meebrengt. Er zijn al veel locaties in Nederland en het buitenland met een wildwaarschuwingssysteem waar de aanrijdingen aanmerkelijk minder zijn.

Wilddetectie zorgt voor minder aanrijdingen

In de omgevingen waar veel wild oversteekt, kan een wilddetectiesysteem zeer effectief werken. Dit geldt bijvoorbeeld voor regionale en provinciale wegen waar een ecoduct niet kosteneffectief is. Een wildwaarschuwingssysteem van Prowild is betaalbaar en binnen ruim drie jaar terugverdiend. Zo wordt er bespaard op kosten voor hulpdiensten, ziektekosten, kosten voor wegafsluitingen en nog veel meer. Hiernaast draagt het bij aan de biodiversiteit en het beperken van dierlijk leed en menselijk leed. En als er een systeem wordt aangelegd, maakt de organisatie een geldsom naar een project van het Wereld Natuur Fonds over, om extra bij te dragen aan natuurbehoud.

Ontvang meer informatie over volledige projectrealisatie

Doordat de organisatie met veel partijen samenwerkt die ervaring hebben in alle facetten, kan de organisatie de volledige projectrealisatie op zich nemen. Dit gaat van een zorgvuldige voorbereiding, tot de aanleg en projectleiding. Ook biedt de organisatie van tevoren de mogelijkheid om een bestaand systeem te bezoeken om alles te weten te komen over de werking van het systeem. De organisatie is zeer flexibel en gaat op zoek naar de juiste locatie en toepassing van het systeem. Zo kan dit verschillen van langere wegtrajecten heuvelachtige terreinen. Ook bij 100km/h wegen is het wilddetectiesysteem toepasbaar, hier worden namelijk voorwaarschuwingsborden voor overstekend wild geplaatst om te zorgen dat het verkeerd geleidelijk afremt.

https://www.prowild.net/