NL Web
Image default
Aanbiedingen

Het belang van horeca schoonmaak

Het belang van horeca schoonmaak

Binnen de horecabranche is staat een uitmuntende hygiëne op nummer 1. Er is ook een wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne. Naast de regelgeving is er nog een belangrijke factor waarom het noodzakelijk is om een goede hygiëne te handhaven binnen de horeca, namelijk: de gasten. Of het gaat om een diner in het restaurant, een drankje aan de bar of een overnachting in een chique hotelkamer, de gast zal z’n keuze voor uw gelegenheid af laten wegen op basis van hygiëne. Niemand wil in een vies bed slapen of smoezelige tafelaankleding als ze er bereid zijn geld voor te betalen. Indien u de hygiëne van uw horeca onderneming op peil heeft, dan kunt u een hoger prijs vragen. Lees verder en ontdek meer over de hygiëne in de horeca. 

 

Onderhoud en hygiëne

Een goede hygiëne gaat veel verder dan enkel schone bedden en hagelwitte borden op tafels. Onderhoud aan de apparatuur is belangrijk voor langer termijn van de onderneming. Indien men geen of weinig rekening houdt met het onderhouden van de apparatuur, dan zult u in de toekomst merken dat het verouderd raakt en toe is aan vernieuwing. Door middel van goed onderhoud kan de levensduur verlengd worden, hierdoor bespaart u uiteindelijk op de kosten. Er dient regelmatig dieptereiniging, vloer-onderhoud en glasbewassing plaatsvinden. Het gebruik van de juiste (duurzame) schoonmaakmiddelen- en materialen is hierbij belangrijk. 

 

Dieptereiniging

Alleen ergens een doekje overheen halen is op veel plekken onvoldoende. De schoonmaak met een doek is goed voor het oog, maar de details worden hiermee niet geraakt. Men kan niet altijd met het blote oog zien dat er meer reiniging nodig is om de hygiëne te blijven waarborgen. Het onzichtbare vuil hoopt zich meestal op in bepaalde plekken binnen de keuken of het sanitair. Dieptereiniging wordt meestal uitgevoerd door een professioneel stoomapparaat te gebruiken. Deze methode kent de volgende voordelen:

  • Ziekteverwekkers zijn niet bestand tegen de thermoshock van stoomreiniging;

  • Efficiënte reiniging op plekken die moeilijk te bereiken zijn met traditionele schoonmaak;

  • Geen beschadiging van het oppervlak;

  • Elektrische componenten en bedieningspanelen kunnen worden gereinigd door beperkte aanwezigheid van microwaterdruppels en door snelle droging van het oppervlak met behulp van warmte;

  • Het is milieuvriendelijk, want het gebruik van chemie reduceert met 80%.

 

FTG wil klanten verrassen in alles wat zij doen. Door een nauwe samenwerking met belangrijke leveranciers hebben wij een passend aanbod voor ieder type horeca. Facility Trade Group is uw non-food groothandel. Op de website van FTG is meer informatie te vinden over ons uitgebreide non-food horeca-assortiment.

 

https://facilitytradegroup.nl/