NL Web
Image default
Zakelijk

Wat is het belang van tijdregistratie?

Door middel van tijdregistratie personeel kan je een inzicht krijgen in de uitgevoerde uren van het personeel. Je kan inzien hoeveel werknemers bijvoorbeeld werken op een dag. Hierdoor kun je je planning van de dag hierop baseren. Dit is iets wat supermarkten bijvoorbeeld doen. Als je als bedrijfsleider op de hoogte bent van het aantal werknemers op een dag, dan kan je je planning hierop baseren. Door middel van dit systeem kan je bovendien ook het verzuim van werknemers inzien. Dat betekent dat je tijdig aanpassingen kunt maken wanneer er bijvoorbeeld sprake is van verzuim. Met behulp van tijdregistratie is het ook mogelijk om de werkdruk van een bedrijf na te gaan. Zijn een bepaald aantal mensen bijvoorbeeld binnen werktijd klaar met hun werk of doen ze hier langer over omdat de werkdruk te hoog ligt? Wanneer blijkt dat de werkdruk bijvoorbeeld niet te hoog ligt, zou je als werkgever zelfs kunnen besparen op loonkosten en minder mensen op een dag kunnen inroosteren. 

De exacte inspanning van werknemers 

Om een beeld te krijgen van de exacte inspanning van werknemers kan je gebruik maken van urenregistratie personeel. Vooral in een tijd als deze waarin men niet altijd op kantoor werkt, is het belangrijk om een goed overzicht te krijgen van de verrichte werkuren. De verschuiving van normaal werken naar thuiswerken is de afgelopen tijd plotseling gebeurd. Hier kunnen mensen dan ook misbruik van maken. Er kan namelijk wel afgesproken worden hoeveel uur iemand aan een project moet werken, maar zonder een urenregistratie kan je niet zeker weten hoeveel uur iemand aan een project heeft besteed. Door middel van urenregistratie van het personeel, wordt men dan ook alleen uitbetaald voor hetgeen waar hij/ zij inspanning voor heeft verricht. Daarnaast is het mogelijk om hierdoor een beeld te krijgen van het vermogen van de werknemers. 

Ook voordelig voor werknemers 

Urenregistratie van het personeel is ook voordelig voor werknemers zelf. Het is namelijk mogelijk dat zij meer inspanning verrichten voor een project dan hun gewoonlijke uren. Door middel van urenregistratie krijgen ze dan ook voor alles betaald. Daarnaast maakt tijdregistratie het mogelijk om een overzicht te krijgen van het verrichte overwerk van werknemers. Werknemers kunnen gemakkelijk een overzicht zien van hun gewerkte uren, dit betekent dat zij een indicatie kunnen maken van hun salaris van die maand. Het is dus voor zowel de werknemers als werkgever een en al gemak.