NL Web
Image default
Aanbiedingen

Het is weer tijd om je hagen te snoeien: dit is wat je moet weten!

Het moment staat weer voor de deur: het eindeloze snoeien van alle hagen in je tuin. Deze klus is eigenlijk nooit leuk geweest en heeft naast een boel tijd, ook altijd een boel energie gekost. Zijn er dan mogelijkheden om deze klus wat leuker te maken of het snoeien van de hagen wat sneller te doen verlopen? Gelukkig wel! In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten als jij binnenkort weer je hagen moet snoeien. Lees daarom vooral gauw verder!

Alles voor een mooi resultaat

Tijdens het snoeien van een haag gaat het natuurlijk alleen maar om het resultaat. Er ontstaat hoe dan ook een voldaan gevoel als je naar je gesnoeide haag kijkt en ziet dat deze er fantastisch strak uitziet. Wij zijn hier om je een advies te geven hoe dit eindresultaat nóg beter gaat worden. Het is namelijk aan te raden om de bovenkant van de haag wat smaller te snoeien dan de onderkant. Op deze manier ontstaan er namelijk geen gaten in de haag!

Bewolkte dagen

Een andere aanrader is dat je echt moet gaan snoeien op bewolkte dagen. Voor jou is het niet alleen vervelend als het heel hard regent of dat het enorm warm is, maar dit geldt ook voor de haag. Als de zon heel fel schijnt, is de kans groot dat takken die de zon nog niet gezien hebben, zullen verbranden. Op deze manier heb je straks dubbel werk en was al dat snoeien eigenlijk voor niets. Kijk daarom altijd even naar het weerbericht voor je daadwerkelijk begint te snoeien!

Kunst buxus

Naast dat het mogelijk is om je elk jaar of zelfs een paar keer per jaar helemaal in het zweet te werken, kun je er ook voor kiezen om een kunst buxus voor buiten aan te schaffen. De kans bestaat dat je nu één van de mensen bent waarvan de nekharen omhoog gaan staan, maar daarom is het nog beter als je de tijd neemt om even verder te lezen.

Waar er vroeger namelijk bijna een soort taboe rustte op een kunsthaag, is het nu de normaalste zaak van de wereld. De kunst buxus voor buiten is tegenwoordig amper te onderscheiden van de echte variant. Zo zorg je er niet alleen voor dat jouw tuin er altijd een stuk strakker uitziet, maar heb je ook het voordeel dat dit je minder tijd en energie kost. Wat een oplossing toch?

 

https://www.leopoldflora.com/nl/