NL Web
Image default
Aanbiedingen

Hoe voeg je smaak en kleur toe aan fondant?

Fondant is een pasta van suiker die gemaakt wordt door suiker en glucose samen te koken. Het wordt vaak gebruikt om koekjes, taarten en cupcakes te versieren. Hierbij is een onderscheid te maken tussen rolfondant en modelleerfondant. Rolfondant kun je gebruiken om baksels te bekleden. Modelleerfondant is steviger en is geschikt om figuurtjes te maken als decoratie. Maar wat kun je allemaal met fondant? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Smaken

Neutraal gekleurd fondant heeft een vanillesmaak. Er zijn ook allerlei andere smaken verkrijgbaar met bijpassende kleuren. Een aardbeismaak fondant heeft een rode kleur en een fondant met bananensmaak is geel van kleur. Maar wat nou als je een rode fondant wil met bananensmaak? Dan kun je kiezen voor een smaakloze rode fondant en hier een smaakje aan toevoegen. Er bestaan allerlei soorten smaken, dus voor ieder wat wils! 

 

Kleuren 

Net zoals smaken, kun je ook kleuren toevoegen aan fondant. Als je een neutrale fondant koopt met vanillesmaak, kun je daar zelf kleurstoffen aan toevoegen. Als je niet zo veel fondant nodig hebt, maar wel allemaal verschillende kleuren, is dit een ideale optie. Hiermee hoef je niet allemaal grote gekleurde blokken te kopen en voorkom je verspilling. Koop dus een neutrale fondant en schaf een paar kleurstoffen aan. Deze kleurstoffen kun je gemakkelijk met elkaar mengen. 

 

Bereid je voor! 

Wil je binnenkort iets gaan bakken met fondant? Bereid je dan goed voor door fondant en kleur- en smaakstoffen te kopen. Wil je deze online bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis. Deze partij heeft een groot aanbod aan fondant en kleur- en smaakstoffen. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden. 

 

https://www.bouwhuis.com/