NL Web
Image default
Aanbiedingen

Verschillende motoren voor je boot

Verschillende motoren voor je boot 

Een noodzakelijk onderdeel van de boot is de motor. Zonder motor kan je alleen varen, met menselijke kracht. Dit kan door te roeien. Een motor is hierbij natuurlijk veel handiger. Vraag jij je nu af wat het verschil is tussen verschillende motoren voor jouw boot? Lees dan snel verder en bekijk de mogelijkheden. 

 

Binnenboordmotor 

Bij een binnenboordmotor is de motor in de boot geïntegreerd. Op deze manier hoort de motor wat meer bij de boot en zijn ze samen één geheel. Het nadeel van deze motor, is de ruimte. De motor van de boot neemt redelijk wat ruimte in. Deze ruimte is nu bezet en kan dus niet meer gebruikt worden. Er zitten ook zeker voordelen aan de binnenboordmotor. Doordat de motor niet zichtbaar is, is de kans op vandalisme en diefstal kleiner. Er wordt ook aandacht besteed aan het milieu. De uitlaatgassen worden boven water geloosd, waardoor de watervervuiling minimaal is. 

 

POD motor

Deze motor is een elektromotor met een waterdichte behuizing gemaakt van aluminium. Deze motor wordt onder de boot geplaatst, waardoor er meer ruimte in de boot beschikbaar is. Daarnaast heeft deze motor geen motorkoeling nodig. De motor wordt vanzelf gekoeld door het water. De POD-motor is bestemd als je rust zoekt of wilt genieten van de natuur om je heen. Met een POD-motor vaar je op elektrische wijze, hiermee lever je een goede bijdrage aan het klimaat. Er worden geen schadelijke uitlaatgassen geloosd. Het elektrische varen wordt steeds meer gestimuleerd. 

 

Buitenboordmotor 

Een buitenboordmotor is de motor die aan de achterkant van de boot is gevestigd. De motor bevindt zich onder het water en zorgt voor stuwing van de boot. Daarnaast heeft de motor ook de functie van roer. Het roer is het beweegbare deel van de boot waarmee wordt gestuurd. Wanneer je in een boot met een buitenboordmotor gaat sturen, beweegt de motor met jouw stuurbeweging mee. Daardoor draai je de boot in de gewenste richting.

  

 

https://www.boottotaal.nl/