NL Web
Image default
Bedrijven

4 tips bij het aanvragen van een offerte

Wat is een offerte

Een offerte is heel makkelijk gezegd, een plan van aanpak, prijsoverzicht en planning in één. Een bedrijf laat zo transparant mogelijk aan hun klant zien hoe en wat ze voor de klant gaan doen om hun visie waar te maken. Denk zo aan een stappenplan en hoeveel dat zal kosten, zowel in tijd als geld. De klant kan zo gaan kiezen of ze hiermee akkoord gaan, of toch voor een ander bedrijf en hun aanpak te kiezen. Naast informeren moet het de klant dus ook enthousiast maken.

 

Tip 1: Vraag meer dan één offerte aan

Een slimme zet om het krijgen van de beste deal is om meerdere offertes aan te vragen. Zo kan je vergelijken wat verschillende bedrijven met jouw visie kunnen doen, hun prijzen, levertijd en kwaliteit. Erg handig bij het maken van de beste en goedkoopste keuze.

 

Tip 2: Ben duidelijk in je wensen en verwachtingen

Wees bij je offerte aanvragen erg duidelijk over je wensen en verwachtingen. Bedrijven kunnen geen gedachten lezen, dus vertel ze direct hoe jouw visie in elkaar zit. Het bespaart tijd en teleurstelling, plus geeft het bedrijf de kans om hun uiterste best te doen voor jou. Mocht je nog niet precies weten wat je wilt, dan kunnen de bedrijven er samen met jou naar kijken.

 

Tip 3: Focus op totale kosten

Een goedkoop uurtarief betekent helaas niet altijd voordeliger. Om deze valkuil te ontwijken is het dus handiger om je te focussen op het totaal plaatje. Check ook altijd of het totaalbedrag inclusief of exclusief de btw is. Zo ben je perfect op de hoogte van hoeveel het je gaat kosten.

 

Tip 4: Check de geldigheidstermijn

De meest belangrijke tip van ze allemaal is het checken van de geldigheidstermijn van de offerte. Dit heeft allemaal te maken met potentiële prijswijzigingen die kunnen plaatsvinden nadat het offertetermijn verstreken is. Dit kan je veel geld schelen, dus houd het in de gaten!