NL Web
Image default
Bedrijven

Met deze decoratie tips creëer je sfeer in je slaapkamer

Hoewel we ons per dag veel uren bevinden in onze slaapkamer, vinden veel mensen de uitstraling van de slaapkamer niet zo belangrijk. Toch start en eindig jij jouw dag hier, wat betekend dat het de basis is van jouw dag. Wanneer je je slaapkamerstijl onder handen gaat nemen, is de bijbehorende slaapkamer decoratie een belangrijke factor. Kies je bijvoorbeeld voor houten wanddecoratie of een schilderij van je favoriete bezienswaardigheid. In dit artikel lees je decoratie tips, waarmee jij sfeer kan creëren in jouw slaapkamer.

Kunst aan de muur

Een grote lege wand, maakt je slaapkamer ongezellig en ook erg leeg. Met bijpassende posters kun jij jouw muur al mooi decoreren. Houd je van een persoonlijke sfeer? Dan kun je zelf een poster of foto ontwerpen. Denk aan fotolijsten van jouw familie en vrienden, waarmee je naast sfeer brengt ook herinneringen terug kan halen. Ook is het tegenwoordig een trend om tapijten of stoffen te decoreren op je muur. Hiermee zorg je voor een variatie van kleuren in je slaapkamer. Als je kiest voor een houten wanddecoratie, kun je bijvoorbeeld schilderijen of foto’s omlijsten met een houten rand. Ook het plaatsen van houten wandpanelen kan een prachtig kunstwerk opleveren aan de muur.

Kleuren

Je lievelingskleur laten verven op de muur? Regelmatig kiest men voor bepaalde kleuren, omdat ze deze gewoonweg mooi vinden. Echter, brengt iedere kleur een andere emotie met zich mee. Zo staat geel voor vrolijkheid, wat een positief effect heeft op de hersenen en een speels effect geeft. Groen en blauw staat juist voor kalmte, waarbij blauw wordt beschouwd als een gunstige kleur voor geest en lichaam. Groen staat voor vernieuwing en natuur. Houten wanddecoratie in combinatie met deze groene kleur, zorgt voor een harmonieuze omgeving.

Verlichting

Naast kleur is ook licht een belangrijk aspect als het gaat over sfeer. Kies hierbij voor een dimmer op je licht, zodat je de juiste sfeer kan creëren. Plaats meerdere lampen in je slaapkamer, waardoor licht wordt gecreëerd vanuit verschillende hoeken.

https://wandpanelenhout.nl/