NL Web
Image default
Dienstverlening

Alles moet worden onderhouden, ook uw elektrische apparatuur

Wanneer heeft u voor het laatst routine-onderhoud aan uw elektrische systeem uitgevoerd? Veel huiseigenaren geven prioriteit aan het uiterlijk van hun huis terwijl ze hun elektrische bedrading over het hoofd zien. De eenvoudigste manier om elektrische ongelukken te voorkomen, is door uw stopcontacten en bedrading te controleren. Er zijn een paar basisstappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw systeem in uitstekende staat verkeert en om eventuele gevaren vroegtijdig te detecteren. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsprocedures volgt voordat u elektrische werkzaamheden uitvoert. Zorg ervoor dat u al uw veiligheidsuitrusting bij de hand hebt en dat de instelling veilig is om met elektrische apparaten te werken. Als u toch een ladder moet gebruiken, gebruik dan geen ladder die van metaal is gemaakt. Zorg ervoor dat u de stroom uitschakelt of het circuit waar u aan gaat werken loskoppelt voordat u begint. Als je een apparaat gaat schoonmaken, zorg er dan voor dat het is uitgeschakeld voordat je begint. Als u een terugkerend elektrisch probleem heeft, dient u een professionele elektricien te raadplegen.

Maak er een gewoonte van: een routinecontrole uitvoeren en wat u niet moet doen

Plan routinematige controles om ervoor te zorgen dat uw elektrische systeem in goede staat verkeert. Inspecteer om de paar maanden uw bedrading en stopcontacten op schade, slijtage of iets buiten de norm. U kunt een tester gebruiken om het werk gemakkelijker te maken. Elke doe-het-zelfzaak zou testers bij de hand moeten hebben. Routinecontroles zijn de meest effectieve techniek om een ​​probleem op te sporen voordat het een potentieel probleem wordt. Overbelasting is misschien wel het meest voorkomende probleem bij elektrische huishoudelijke systemen. Begin met te weten hoeveel stroom uw stopcontacten geven om overbelasting van uw systeem te voorkomen. Elk apparaat en elk elektrisch apparaat verbruikt een gevarieerde hoeveelheid energie. Als gevolg hiervan kan het systeem overbelast raken door veel apparaten of gadgets in hetzelfde stopcontact te plaatsen. Apparaten moeten, indien mogelijk, een eigen stopcontact hebben.

Veiligheidsmaatregelen: nee tegen doe-het-zelvers

We zijn er zeker van dat u zich ervan bewust bent dat u elektriciteit en water nooit moet combineren. Besteed daarom speciale aandacht aan de bedrading en stopcontacten in gebieden zoals de keuken, garage en toiletten. Houd alle apparaten zo ver mogelijk uit de buurt van waterbronnen. Föhns en krulspelden mogen nooit alleen worden gelaten. Veel mensen vermijden het inhuren van een elektricien omdat ze denken dat het zelf repareren van het probleem hen geld zou besparen. Als u echter een terugkerend elektrisch probleem heeft, moet u deskundige hulp krijgen. Op de lange termijn kan het repareren van elektrische problemen schadelijk zijn en u meer geld kosten. Via uw lokale elektro bedrijf kunt u altijd elektriciens vinden die u kunnen helpen met uw groepenkast laten vervangen.