NL Web
Image default
Gezondheid

Laserontharing bij psoriasis

Laserontharing werkt door pulsen laserlicht door het haarzakje te sturen, waardoor de wortel wordt gedood en het haar niet terug groeit. Over het algemeen zullen eenmaal vernietigde haarzakjes geen haar meer produceren, maar het effect kan worden omgekeerd door hormonen.

De behandeling werkt over het algemeen beter bij mensen met een lichte huid en donker haar, aangezien de meeste laserpulsen worden geabsorbeerd door het pigment in het haar en niet door de huid. Als je een erg donkere huid of erg licht haar heeft, is deze procedure mogelijk niet effectief . In vergelijking met scheren en harsen is laserontharing duur, maar de effecten zijn zeker meer permanent en langdurig.

 

Psoriasis Plaques kan worden verbeterd door te kiezen voor permanent ontharen

Veel technici in de kliniek zeggen dat permanent ontharen de psoriasis plaques daadwerkelijk kan verbeteren vanwege het laserlicht. Veel mensen ervaren de eerste behandeling ongemakkelijk maar draaglijk voor een normale huid. Elke keer dat de laser over de plekken of een beschadigde huid (scheermesjes, snijwonden, enz.) gaat, is de pijn er direct. De reden hiervoor is dat de laser eigenlijk best wel wat warmte afgeeft, waardoor de ontstoken huid verder geïrriteerd raakt.

 

Alles vermijden dat warmte of wrijving op uw huid verhoogt

Als je een afspraak voor permanent ontharen gepland hebt, moet je in de dagen na de behandeling alles vermijden dat warmte of wrijving op uw huid verhoogt. Een vochtinbrengende nabehandeling is essentieel, en het vermijden van de zon of bruinen is ook een aanbeveling (omdat je een verhoogd risico op zonnebrand hebt, maar ook omdat bruinen je huid donkerder maakt, waardoor volgende behandelingen minder effectief zijn).