NL Web
Image default
Bedrijven

Calorierijke tussendoortjes

Heb je problemen met het aankomen van gewicht en ben je van nature een kleine eter? Ook dan kun je nog aankomen in gewicht. Calorierijke tussendoortjes zoals onder andere Muffins met havermout, noten en gedroogd fruit, mueslirepen of natuurlijke pindakaas zitten vol met calorieën. De tussendoortijes zijn ook goed voor jou en je gezondheid. Een ideale manier dus om extra calorieën binnen te krijgen. Zelfs als je tussen de maaltijden door uitsluitend deze gezonde snacks eet, zal je al een stuk meer calorieën binnen krijgen.Gezonde calorierijke tussendoortjes bevatten al snel 200 calorieën per stuk, waardoor je het aantal calorieën dat je per dag eet al flink kan laten toenemen. Je kunt buiten tussendoortjes ook gebruik maken van andere producten die calorierijk zijn. In het onderstaande overzicht staan deze producten weergegeven.

Voedingsmiddelen die calorie rijk zijn

Bij het kiezen van calorie rijk eten is het vooral belangrijk om te kiezen voor producten waar veel gezonde vetten in zitten. Deze soort producten leveren al snel 9 calorieën per gram op en dit is meer dan twee keer zo veel als eiwitten en koolhydraten. Wij hebben speciaal daarom hieronder twee voorbeelden gegeven van calorierijketen.

 

1.Gedroogd fruit

Gedroogd fruit bevat nauwelijks vet, maar is wel calorierijk. Dit heeft te maken met de koolhydraten die zich in dit product bevinden en in gedroogd fruit zijn de koolhydraten een stuk meer geconcentreerd en dit maakt het makkelijker om er meer van te eten. Voorbeelden van dit soort fruit zijn onder andere dadels, rozijnen en vijgen.

 

2. Kokos


Dit voedingsmiddel wordt vaker gezien als een soort fruit. Er is echter een verschil en dat heeft te maken met het aantal vetten. In kokos zit namelijk veel meer vetten dan ander fruit en daardoor is kokos een goed middel wat gebruikt kan worden om aan te komen in gewicht. Kokos kan veelzijdig gebruikt worden. Je kunt het gebruiken als smaakmaker in bijvoorbeeld gebak of havermout, maar kunt er ook voor kiezen om kokosmelk te gebruiken in je curry. Je zou er ook voor kunnen kiezen om in kokosvet je eten te bakken.