NL Web
Rechten

Compliance regelgeving

Heb jij een eigen bedrijf en wil je graag voldoen aan de wetten en regels die gelden voor jouw bedrijf? Compliance regelgeving is steeds meer in opkomst in Nederland, waar Amerika en Engeland Nederland al veel eerder voor gingen, moet een ondernemer in Nederland ook in compliance zijn. De compliance regelgeving staat voor het in orde hebben van jouw bedrijf als het gaat om onder meer:

–        De arbowet;

–        Milieuwetgeving;

–        Veiligheidsregels (afhankelijk van de sector);

–        Hygiene wetgeving.

Als (een van) deze wetgevingen van toepassing zijn op jouw bedrijf, wil je dat het in orde is. De vereisten, het in compliance zijn, wil je daarnaast goed kunnen aantonen. Hier zijn bijvoorbeeld applicaties voor, die bedrijven aanbieden. Erg handig, wanneer je in compliance bent en wanneer je het ook wil kunnen laten zien.

Waarom de compliance regelgeving?

Mocht je nu niet aan de wettelijke vereisten voldoen, kun je een zware boete of andere sanctie krijgen, van de overheid. Tevens kan dit (ernstige) reputatieschade met zich meebrengen. Zaak is dus, dat je dit voor elkaar hebt, maar ook kan aantonen dat je dit voor elkaar hebt. Bedrijven zorgen er voor dat je in compliant bent en dat je dit gemakkelijk kan aantonen met handige tools. Ook kun je trainingen volgen, waarmee je kan zien of jouw bedrijf aan de compliance wet -en regelgeving voldoet in de desbetreffende sector. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je er snel werk van maken om dit voor elkaar te krijgen. Zorg er echt voor dat je aan de compliance regelgeving voldoet, anders gaat jouw organisatie het (op de lange) termijn zeker betreuren, aangezien Nederland er steeds strenger in wordt. Zeker wanneer je in het buitenland zaken doet is het een vereiste, omdat sommige landen er al een stuk verder en strikter in zijn.  

https://www.pharius.nl/compliance-regelgeving/