NL Web
Image default
Verbouwen

De gevaren van elektra in Vleuten

Omdat werkzaamheden aan elektra moeilijk uit te voeren zijn is het ook gevaarlijk om hier mee aan de slag te gaan. Door de weinige kennis worden ook vaak dingen over het hoofd gezien. Werkzaamheden aan elektriciteit vallen dus zeker niet te onderschatten en is het aan te raden om een ervaren elektricien in te schakelen. Elektricien Vleuten 24/7 heeft ervaren elektriciens in dienst die u maar al te graag willen helpen.

Door hulp te krijgen van elektricien Vleuten 24/7 weet u zeker dat er weinig fout kan gaan. Elektricien Vleuten 24/7 is werkzaam in Vleuten en omstreken, zoals Bilthoven, Zeist, Nieuwegein en Maarssen. Met genoeg ervaren en gespecialiseerde elektriciens in dienst wordt u altijd goed geholpen. 

De gevaren van elektra

Het gevaar komt voornamelijk door de elektriciteit die door de kabels lopen. Maar ook door de werkzaamheden met weinig kennis. Aanraking met elektra kan zware gevolgen hebben voor je gezondheid, zo kan je hart namelijk goed aangetast worden. Ook kan je overlijden. Brandwonden komen ook vaak voor bij aanraking, dit komt door de hoge spanning. Kortsluiting komt ook super vaak voor, dit is gevaarlijker dan je zou denken. Bij kortsluiting komen er vaak vonken vrij als deze in het isolatiemateriaal komen is de kans op brand erg groot. Ook oude elektrische apparaten kunnen een groot probleem zijn. Deze apparaten zitten vaak vol met stof. De Ventilatie in deze apparaten kan niet goed zijn werk meer doen en moet extra hard gaan werken. Dit is vaak niet voldoende, door de warmte die hier in zit kan ook brand of kortsluiting ontstaan. Veel mensen laden hun telefoon in de nacht op, ook hier zit een probleem. De accu of een kapotte oplader kunnen hierbij het probleem zijn, door warmte of kapotte draden kan ook weer kortsluiting ontstaan, en dus ook weer brandgevaar.

Ongelukken

Kortsluiting en brandwonden komen dus veel voor. Enkele honderden ongevallen met elektra jaarlijks al. Elektra is vaak niet de hoofdoorzaak. Weinig kennis over elektra is de voornaamste oorzaak, en daarom alleen al is het belangrijk om een elektricien in te schakelen.