NL Web
Winkelen

De uitvinding van nieuwe badkleding

Heb je ooit nagedacht over de echte bron van bikini’s? In feite is de bikini een doorontwikkeld badpak dat al eeuwen bestaat. Vroeger was alles eenvoudig: deze jurk bestond uit driekwart broek en een T-shirt. Kleding was in die tijd nauwelijks modegericht en duurde tot de 19e eeuw. Toen besteedden mensen meer aandacht aan het uiterlijk van kleding en tegenwoordig zijn er legendarische modeontwerpers ontstaan. Deze modeontwerpers begonnen zich met kleding te bemoeien.

De weg naar de bikini

Grote modeontwerpers begonnen met het ontwerpen van badpakken. Het badpak is gemaakt van verschillende kleuren en patronen, waardoor het een bijzondere uitstraling behoudt. Het is logisch hier ophef over te maken. Mensen waren hier destijds helemaal niet aan gewend en wisten niet hoe ze ermee om moesten gaan. In de jaren veertig begonnen verschillende modebedrijven het prototype van de nu beroemde bikini te bestuderen. Dit zorgde ook voor veel commotie, nog meer commotie dan een badpak. In het begin was er bijna geen begrip van bikini’s en het duurde 15 tot 20 jaar voordat het populair werd. Bikini’s zijn na 15 tot 20 jaar erg populair en worden steeds vaker in kledingwinkels gevonden.

De bikini tegenwoordig

Tegenwoordig zijn badpakken uit één stuk vervangen door tweedelige bikini’s. Dit betekent echter niet dat er geen badpakken meer verkocht worden, maar dat de verkoopcijfers van bikini’s duidelijk uitmuntend zijn. Het moet gezegd worden dat bikini’s die tegenwoordig worden geproduceerd, steeds meer worden blootgesteld. Bij het dragen van deze sexy bikini word steeds meer van het vrouwenlichamen zichtbaar. Mannen hebben hier absoluut geen probleem mee, maar sommige vrouwen hadden hier kritiek op en vonden het teveel.

https://www.annavanrode.nl/beachwear/bikini/