NL Web
Image default
Woning en Tuin

Vijf niet te vergeten tips bij een motor verzekeren

 

Voor iedereen die eigenaar wordt van een motor geldt dat hij of zij genoodzaakt is om ervoor te kiezen om een motorverzekering af te sluiten. Je motor verzekeren dient in de praktijk minstens te gebeuren door middel van een WA-verzekering. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor één van de meer uitgebreide motorverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. In ieder geval, sta jij ook op het punt om een verzekering af te sluiten voor jouw motor? Dan zal je kunnen vaststellen dat rekening houden met de vijf hieronder terug te vinden tips zeker en vast interessant is! 

Tip 1: Bepaal eerst voor jezelf hoe je, je motor wil verzekeren

Een motor verzekeren is in de basis op drie verschillende manieren mogelijk. Dit betekent dat je kan kiezen voor het louter en alleen verzekeren van de schade aan derden, maar daarnaast is het ook op verschillende manieren mogelijk om eigen schade aan de motor te laten verzekeren. In eerste instantie is het altijd interessant om voor jezelf te bepalen op welke manier je, je motor wenst te laten verzekeren. Hierbij moet er rekening worden gehouden met enkele zaken zoals:

  1. Het type motor waarover je beschikt; 

  2. De waarde die de motor vertegenwoordigt; 

  3. Hoeveel kilometers je met de motor gaat rijden; 

  4. Welk budget je voorhanden hebt voor jouw motorverzekering; 

Voor ongelofelijk veel mensen die willen overgaan tot hun motor verzekeren geldt dat ze meteen beginnen met het zoeken naar een verzekering. Dit zonder dat ze eigenlijk zelf goed weten naar welke motorverzekering ze nu precies op zoek zijn. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk zelden goed uitpakt, integendeel. Voordat je je zoektocht gaat beginnen naar een geschikte verzekering voor je motor verzekeren is het dan ook altijd van belang om eerst één en ander voor jezelf te bepalen.

Tip 2: Vergelijk de verschillende motorverzekeringen op de markt 

Een motor verzekeren kan je eigenlijk niet doen zonder je eerst even een goed beeld te vormen van de diverse motorverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende mogelijkheden zorgt er in de praktijk voor dat je tot de vaststelling zal komen dat er een keuze moet worden gemaakt tussen:

  1. De verplichte WA-verzekering voor motors; 

  2. De WA+ beperkt casco motorverzekering;

  3. De WA+ volledige casco motorverzekering;

Op basis van de voorkeuren die je eerder hebt bepaald zoals hierboven aangegeven zal je uiteindelijk kunnen beslissen welke van deze verschillende verzekeringen voor jou de beste keuze is. Het is vanzelfsprekend dat je bij het uitvoeren van een vergelijking niet alleen maar rekening moet houden met de verschillende bestaande motorverzekeringen. Daarnaast is het namelijk eveneens een absolute must om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende verzekeraars. 

De motorverzekering is een uitermate concurrentiële verzekering. Dit heeft als gevolg dat verzekeraars vaak elkaar onder de duiven proberen te schieten. Dat is voor jou als potentiële verzekeringnemer echter uiteraard alleen maar interessant. Dit zorgt er namelijk in de praktijk voor dat jij steevast jouw motorverzekering kan afsluiten tegen een erg interessante premie. In ieder geval, voer dus zeker ook een vergelijking uit tussen de verschillende verzekeraars. De combinatie van beide vergelijkingen zal je altijd helpen om de best mogelijke motorverzekering af te sluiten.

Tip 3: Het eigen risico is het evalueren waard 

Bij een motor verzekeren zal je in de praktijk altijd rekening moeten houden met een bepaald eigen risico. Dat eigen risico wordt door de verzekeraar standaard bepaald. Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat ze dit eigen risico gewoon ongemoeid laten. Dit ondanks het feit dat ze door ze wel degelijk aan te passen heel wat geld zouden kunnen besparen. Het bereidwillig verhogen van je eigen risico zorgt er namelijk voor dat je de periodieke premie van je motorverzekering meteen kan verlagen. Dat bovendien zonder dat je hiervoor moet raken aan de geldende polisvoorwaarden. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk wordt bestempeld als een zeer interessante manier om ervoor te zorgen dat je verzekeringspremie enigszins kan worden verlaagd. Let wel, het is natuurlijk wel van belang om even grondig na te denken over hoe hoog je eigen risico dan precies mag komen te liggen. 

Tip 4: Ben je gebaat bij eventuele aanvullende dekkingen?

Bij een motor verzekeren kan je niet alleen maar een keuze maken tussen de verschillende standaard motorverzekeringen als WA en de beperkt casco verzekering. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat er ook tal van verschillende aanvullende dekkingen afgesloten kunnen worden. Voor elke aanvullende dekking zoals bijvoorbeeld de rechtsbijstand geldt dat ze een significant voordeel met zich meebrengt. Dat echter wel op voorwaarde dat je regelmatig met je motor rijdt en je geen probleem hebt met de meerprijs die in rekening wordt gebracht voor de aanvullende dekkingen. In ieder geval dien je er immers wel rekening mee te houden dat ze jouw verzekering een stukje duurder zullen maken. 

Tip 5: Vergelijk regelmatig even opnieuw je motorverzekering

Je motor verzekeren is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet iets dat je slechts één keer doet. Het spreekt voor zich dat je na het kopen van een motor op zoek zal willen gaan naar een geschikte verzekering. Die verzekering zal je wellicht ook kunnen vinden. Op het ogenblik dat je de gevonden verzekering voor je motor afsluit is dat de meest interessante op de markt. Daar zijn we van overtuigd. Dit gezegd hebbende is het echter zo dat er mogelijks binnen een bepaalde tijd nog andere veel interessante motorverzekeringen op de markt kunnen verschijnen. Bovendien is het ook niet ondenkbaar dat jouw situatie verandert waardoor je mogelijks gewoon behoeften zal hebben aan het afsluiten van een andere verzekering voor je motor. Hier moet je rekening mee houden.

Bovenstaande maakt duidelijk dat je motor verzekeren niet iets is wat je slechts één keer moet doen. Het loont doorgaans meer dan de moeite om na enige tijd opnieuw een vergelijking uit te voeren voor wat je motorverzekering betreft. De kans is namelijk ontzettend groot dat deze vergelijking duidelijk zal maken dat een andere motorverzekering op dat moment de betere keuze is.