NL Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Dankzij het API platform is alles verbonden

Een bedrijf met een trage, slechtwerkende digitale omgeving heeft een opschoonbeurt nodig. De beste digitale opknapbeurt is het installeren van een speciaal API platform. Een API platform is een integratieplatform. Hier wordt een soort digitaal ‘skelet’ bedoeld, dat het digitale lichaam van uw organisatie vormgeeft. Het integratieplatform is dé plek waar alle relevante informatie van verschillende applicaties centraal wordt opgeslagen, met als gevolg dat alle informatie gemakkelijk is op te vragen en snel is in te zien. Een reeks goede applicaties alleen is niet voldoende om een bedrijf effectief te runnen. Hetzelfde geldt voor de fysieke wereld: een fabriek die de beste producten maakt, verdient geen stuiver als de fabriek zich midden in de woestijn bevindt en er geen enkele weg is die er naartoe leidt.

Een API platform is een snelweg

Alle wegen leiden naar Rome, maar in dit geval leiden de wegen naar Datacon in Tilburg. De beste digitale infrastructuur krijgt u met de diensten van deze expert. U krijgt een platform waar u naar hartenlust applicaties op kunt aansluiten. Het integratieplatform is een overkoepelend orgaan, een soort centraal station waar alle reizigers (databestanden) samenkomen. Het is een digitale vijver waarin u kunt vissen naar de benodigde informatie. Het API platform, ook bekend als iPaaS, zorgt voor toegenomen flexibiliteit van de organisatie en vrije uitwisseling van data.

Centrale rol voor klanten

Het API platform helpt u om in contact te blijven met klanten. U kunt ook nieuwe klanten aantrekken en de applicaties van deze klanten op het netwerk integreren. Alles verloopt in een fluitje van een cent. Het gebruiksgemak zal de klantervaring verbeteren. Met behulp van het platform kunt u nauwer samenwerken en samen gericht aan de toekomst van uw bedrijf werken. API platforms en integratieplatforms zijn de stap richting een succesvolle, zonnige toekomst. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Datacon.