NL Web
Image default
Auto’s en Motoren

Afrijden? Eerst het theorie examen halen met hulp van 123-theorie

Als je al even bezig bent met rijlessen weet je het al. Misschien ben je nog niet begonnen met de praktijklessen en is deze informatie nieuw voor je. Voordat je mag meedoen aan het praktijkexamen, waarbij je jouw rijkunsten moet laten zien aan een examinator die met jou meerijdt, moet je zijn geslaagd voor het theorie examen. Het theorie examen is het gedeelte van het rijbewijs dat voor de meeste mensen de grootste worsteling oplevert. Want saaie theorie uit je hoofd leren is toch wel lastig. Ga vooral niet stressen, wordt niet wanhopig maar schrijf je gewoon in voor de eendaagse auto theorie cursus van 123-theorie!

Praktijkexamen

Het praktijkexamen duurt in zijn totaal 55 minuten, waarvan je 35 minuten in de auto rijdt. Voordat het examen begint moet je de uitnodiging voor het examen, je behaalde theorie certificaat en het door jou ingevulde zelfreflectieformulier aan de examinator laten zien. De examinator vertelt jou hoe het examen precies zal verlopen en stelt je op je gemak. Als je dit wilt mag jouw instructeur tijdens het examen meerijden. In enkele gevallen rijdt er een tweede medewerker van het CBR mee, bijvoorbeeld bij een examinator in opleiding. Wanneer dit het geval is kan jouw instructeur niet meerijden tijdens het examen. Voordat jullie in de auto stappen moet je op het parkeerterrein een ogentest doen. Op een afstand van ongeveer 25 meter wordt jou gevraagd om het nummerbord van een geparkeerde auto op te lezen. Daarnaast stelt de examinator jou nog wat vragen over de auto. Dit kunnen vragen zijn over de lampjes op het dashboard of het controleren van de motorvloeistof. Nu is het tijd om weg te rijden. Een deel van de rit, het grootste deel, rijdt je op aanwijzing van de examinator, een deel van de rit rijdt je op navigatie. De examinator toets jou op zelfstandig rijden, veilig rijden, jouw kijkgedrag, of je voorrang verleent en of je de auto beheerst. Ook moet je een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. Je kan tijdens een eventuele tussentijdse toets al bijzondere verrichtingen hebben uitgevoerd. Wanneer je deze goed hebt uitgevoerd hoef je tijdens het praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen meer uit te voeren.

Theorie-examen

Zien we jou ook binnenkort bij onze cursus theorie in 1 dag in Den Haag of elders in het land? Leuk, wij hebben er zin in om jou klaar te stomen voor het examen en jou natuurlijk te laten slagen!

https://www.123-theorie.nl/theoriecursus/