NL Web
Image default
Auto’s en Motoren

Ga je met de auto en caravan op vakantie? Deze benodigdheden heb je nodig!

Ben je van plan om dit jaar met jouw auto en caravan op vakantie te gaan? In dat geval moet je de nodige voorbereidingen gaan treffen. Je moet een geschikte camping uitkiezen en je moet alvast de route uit gaan werken. Ondertussen moet je ook nog de nodige benodigdheden in huis gaan halen. Over welke benodigdheden dit precies gaat, lees je hieronder.

Dit heb je sowieso nodig; een veilige auto

Als je met jouw caravan op vakantie wilt gaan, heb je sowieso een veilige auto nodig. Voordat je op vakantie gaat, is het zaak om jouw auto goed na te laten kijken bij de dealer/garage. Vertrouw je jouw auto sowieso niet meer? Of ben je niet meer tevreden met de rijeigenschappen van jouw auto? In dat geval kun je jouw auto verkopen, bijvoorbeeld via Ikwilvanmijnautoaf.be. Je krijgt in dat geval een mooi bod op jouw auto, waarna de verkoop direct afgehandeld wordt. Vervolgens ben je in staat om snel een andere auto te kopen. Een auto die jouw caravan wél op een aangename en veilige manier kan trekken.

Alle benodigde reisdocumenten

Verder is het zaak om over verschillende reisdocumenten te beschikken. Je kunt hierbij denken aan jouw paspoort, maar ook aan de papieren van jouw auto en caravan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle kentekenbewijzen mee hebt.

Denk tevens aan bijvoorbeeld de groene kaart. Mocht je in het buitenland een ongeluk krijgen, kun je met de groene kaart prima uit de voeten. Met andere woorden: zorg ervoor dat je alle benodigde (reis) documenten bij de hand hebt.

Accessoires voor de caravan

Ook moet je meerdere accessoires voor de caravan meenemen. Denk hierbij aan het disselslot, aan een boormachine voor het uitdraaien van de pootjes en aan de spiegels. Indien je niet over dergelijke accessoires beschikt, is het advies om deze zo snel mogelijk aan te schaffen.

Ben je op dit moment niet helemaal tevreden met jouw caravan? Dan kun je eigenlijk maar één keuze maken: jouw caravan verkopen. Nadat je jouw caravan verkocht hebt, kun je een caravan aanschaffen die wél volledig aan jouw wensen gaat voldoen. Veel plezier in ieder geval!