NL Web
Bedrijven

Camera van de fabriek of juist niet?

Je kent het gevoel vast wel. Even snel inparkeren om naar de supermarkt te gaan en dan gebeurt het, je raakt een paaltje en je auto komt tot stilstand. Je kijk nog even geschokt over je schouder maar ziet dat er geen persoon was geraakt, wanneer je uitstapt zie je het, je hele bumper is ingedeukt en staat los. Je hebt een paaltje geraakt, een bekend fenomeen waarbij je veel geld aan reparatiekosten moet betalen om het te maken. Als je het namelijk kapot laat kan je boetes krijgen voor het rijden van een onveilig voertuig, vanwege de losse stukken die kunnen losscheuren tijdens het rijden op hoge snelheid. Paaltjes raken is een echte beginnersfout, hoewel ervaren bestuurders dit ook nog kan overkomen, ligt de fout meestal aan het ruimtelijk inzicht van de bestuurder. Ook kan het zijn dat er niet goed in spiegelbeeld gestuurd kan worden, aangezien je dan technisch gezien omgekeerd stuurt.

Autobedrijven en fabrikanten zien zelf ook in dat veel bestuurders bumperschade oplopen door fout achteruitrijden, hoewel de fabrikanten zelf ook verdienen voor het leveren van die bumpers is er een beter manier op hier geld op te verdienen. Nieuwe auto’s die uit de fabriek komen worden voor een hogere prijs verkocht omdat ze een achteruitrijcamera bevatten, dit is een camera in je bumper vast aan een schermpje onder je dashboard. Hiermee kan je achteruitrijden zonder over je schouder heen te kijken, ook begint het apparaat geluid te maken wanneer je te dicht tegen iets aankomt.

Het is bewezen dat het hebben van een achteruitrijcamera de veiligheid op de weg vergroot, alleen is het feit dat je de camera van de fabrikant krijgt een klein probleem. Aangezien de fabrikant deze camera’s niet zelf maakt en aan jou verkoopt voor een veel hogere prijs. Heb jij een oudere auto maar ben jij toch opzoek naar de beste achteruitrijcamera? Klik dan op de bovenstaande links voor een verwijzing naar achteruitrijcamerawinkel.nl, hier worden camera’s verkocht tegen scherpe prijzen!