NL Web
Image default
Bedrijven

Onlinecursusgebarentaal.nl – Wil jij ook gebarentaal leren?

Gebarentaal is populair geworden, vooral door het geweldige gebaar voor hamsteren van gebarentolk Irma tijdens de verschillende persconferenties. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen Nederlandse doven en slechthorenden. Want hoe meer mensen gebarentaal leren, hoe makkelijker het wordt voor doven om met anderen te communiceren. Als je een doof familielid hebt of je werkt in een omgeving, waar je regelmatig doven tegenkomt, is het handig, als je de basis van gebarentaal kent. Gelukkig hoef je niet per se naar een cursus toe om in een klas gebarentaal te leren. Met een online cursus leer je het net zo goed.

Wat is gebarentaal?

Gebarentaal voor doven en slechthorenden is in elk land anders. In Nederland gebruiken we Nederlandse Gebarentaal, afgekort N.G.T. Gebarentaal is niet gebaseerd op de Nederlandse taal en grammatica, maar heeft zich apart ontwikkeld. Wel zijn er gebaren voor de letters van het alfabet, die vooral gebruikt wordt om namen te spellen. Er is ook een internationale gebarentaal, die is afgeleid uit de gebarentalen van de verschillende landen.

Gebarentaal leren

Je kunt de beginselen van de Nederlandse gebarentaal gerust leren met een online cursus. Je zult tijdens de cursus de belangrijkste gebaren leren, zodat je een eenvoudig gesprek kunt voeren in gebarentaal. De cursus bestaat uit verschillende modules, waarin je stap voor stap gebaren leert om gesprekken te voeren over verschillende thema’s. Zo leer je jezelf voor te stellen en uit te leggen hoe jouw familie in elkaar zit. Ook leer je emoties uit te drukken, kleuren te benoemen en tijden en seizoen te gebaren. Verder leer je de basis van de grammatica van de Nederlandse gebarentaal. Vanaf het begin van de cursus wordt er geen gesproken woord gebruikt om je zo snel mogelijk over te laten schakelen naar gebarentaal. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen. De cursus wordt afgesloten met een toets.