NL Web
Image default
Bedrijven

Welke soorten e-bikes zijn er allemaal?

 

In de afgelopen jaren begonnen e-bikes steeds meer de wegen van Nederland te vullen. De e-bike is een fiets waar een elektromotor in zit. Deze elektromotor ondersteund de vooruitstuwing, waardoor het fietsen makkelijker gaat. Er bestaan verschillende soorten e-bikes.

Hybride fietsen

Een hybride fiets kan worden gezien als een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Deze fiets heeft bredere banden en een licht frame. Het is een perfect vervoersmiddel voor de lange afstanden en de recreatieve fietstochtjes. 

Bakfietsen

De bakfiets is de afgelopen tijd ontzettend populair onder de gezinnen in de steden. Het is een veilige fiets waar de kinderen gemakkelijk mee vervoerd kunnen worden. Op deze bakfiets kunnen veel dingen worden toegevoegd. Denk hierbij aan zitjes of een regenhuif. Er kan ook een Maxi-Cosi in worden gezet. Deze fiets heeft een lichte frame, waardoor het fietsen niet zwaarder wordt. 

Stadsfietsen

Deze fietsen worden vooral gebruikt voor de boodschappen of de korte afstanden. Waar mensen voor de bus kiezen, omdat ze anders rood en bezweet op hun afspraak komen, komt de elektrische fiets van pas. Met de elektrische fiets is fietsen moeiteloos. 

Vouwfietsen

De vouwfiets. Deze fiets staat er om bekend dat die makkelijk mee te nemen is in het openbaar vervoer. Nu is deze fiets er ook in een elektrische variant. Zo heeft u de voordelen van een fiets waar je makkelijk op kan fietsen en een fiets die altijd overal is mee te nemen of op te bergen. 

Sportfietsen

Voor de sportievelingen zijn er ook sportieve varianten van de e-bikes. Zo bestaan er fietsen met fitnessmogelijkheden. Hierop kunnen doelen worden ingesteld die behaald willen worden. Ook bestaan er elektrische mountainbikes. 

Transportfietsen

Als u veel goederen wilt vervoeren, is een elektrische transportfiets perfect daarvoor. Op deze fiets kunnen voor en achter goederen worden vervoerd. Voor transportfietsen wordt aangeraden om een middenmotor te nemen. De middenmotor zorgt ervoor dat je stabieler zit en daardoor dus veiliger. Daarnaast heeft deze motor sensoren bij de trappers, wat ervoor zorgt dat er meer ondersteuning komt als u de de heuvel opgaat of als er veel tegenwind is.