NL Web
Gezondheid

Is een collectieve zorgverzekering wel de moeite waard?

Qua zorgverzekeringen zijn er in Nederland vele opties. Maar de meest belangrijke keuze voor de meeste Nederlanders is toch wel een goede aansluitende zorgverzekering, die niet al te veel kost. Eigenlijk wil iedereen de goedkoopste zorgverzekering in combinatie met de beste zorg. En juist daar word het moeilijk voor vele mensen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer in zorgverzekerings land, en daarom kiezen nu steeds meer mensen voor een collectieve zorgverzekering.

Maar wat houd dat nou precies in, zo’n collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met meerdere mensen afsluit, voornamelijk zodat de kosten lager zijn dan die van een reguliere zorgverzekering. De gemiddelde korting die u krijgt via een collectieve verzekeraar is ongeveer 7%. En het mooie aan collectief verzekeren is dat u de korting kunt toepassen op de basis verzekering én op de aanvullende verzekering. Maar dat niet alleen. Het gebeurt steeds vaker dat patiëntenverenigingen van chronisch zieken een collectieve verzekering afsluiten en dat verzekeringen goedkopere deals kunnen sluiten met bijvoorbeeld bedrijven die voorzien in hulpbehoevende producten. Maar er is meer. Voor elke individu zijn er meerdere collectieve zorgverzekeraars te vinden. Denk hierbij aan vegetariërs, niet rokers, of bijvoorbeeld voor donoren. Voor elk individu een passende collectieve zorgverzekering. 

Klinkt perfect, is dat het ook?

Natuurlijk is niks perfect, en ook in de collectieve verzekerings wereld niet. Het is vooral erg belangrijk dat je, net als met een reguliere zorgverzekering, kijkt naar wat de collectieve verzekering nou precies inhoud. Want het wil namelijk niet zeggen dat je met een collectieve verzekering altijd goedkoper uit bent. De collectieve verzekeraar kan er namelijk voor kiezen om bijvoorbeeld met een duurdere opticien te werken dan de reguliere zorgverzekeraar. En dan heeft u in feite niks meer aan uw ‘groeps’ korting. Toch zijn de voordelen groot met een collectieve zorgverzekeraar. U krijgt vaker kortingen of extra vergoedingen bij een collectieve verzekeraar, denk hierbij aan fysiotherapie of orthodontie. En korting? daar houden wij natuurlijk allemaal van. 

Al met al klinkt het afsluiten van een collectieve verzekering, als een goed initiatief. Vooral omdat je het zo persoonlijk kan maken zoals je zelf wilt met ook nog eens mooie kortingen. En zeg nou niet, wie wilt er tegenwoordig nog te veel betalen? Wilt u meer informatie over veranderingen in de zorg? Kijk dan op: www.zorgverandertmee.nl

https://www.easyswitch.nl/verzekering/zorgverzekering-2017/