NL Web
Hobby en vrije tijd

De verschillende tennisvelden

In tegenstelling tot een heleboel andere sporten wordt tennis gespeeld op verschillende ondergronden. Dit heeft natuurlijk altijd z’n voor en nadelen, maar dit hoeft geen probleem te zijn voor de ervaren tennisser. In dit artikel ga ik jullie vertellen welke ondergronden er zijn en hoe je er het beste op in kan spelen.

 

Als eerst gaan we de ondergrond hardcourt beschrijven. Dit is een harde ondergrond van beton en asfalt waar een rubberen laag overheen ligt. Het is een consistente baan waar het hele jaar op gespeeld kan worden. Het is goedkoop in aanschaf en het heeft weinig onderhoud nodig. Het is lastig dat het een hele snelle baan is en je dus aardig ervaren moet zijn om hier goed op te kunnen presteren. Hiernaast moet je oppassen met vallen duiken. De ondergrond is hard en stroef en dit laat vervelende schaafwonden achter.

 

Ten tweede is er gravel. Dit is misschien wel de bekendste en meest voorkomende ondergrond bij tennis. Over het algemeen is dit de ondergrond die je tegenkomt bij tennisclubs. Het is een goedkope ondergrond en het is makkelijk om op te spelen. Het nadeel is dat het veel onderhoud nodig heeft en je er niet op kan spelen met slecht weer. Bij bijvoorbeeld lage temperaturen wordt de baan te hard en stuitert de bal te hoog. Als je opzoek bent naar nieuwe k swiss tennisschoenen is het belangrijk dat je op de kleur let. Gravel geeft namelijk af en je schoenen worden dus oranje.

 

De derde en laatste ondergrond die ik ga noemen is Canada Tenn. Dit is een minder bekende ondergrond die veel weg heeft van gravel. Het is beter bestemd tegen slechte weersomstandigheden en is grijs in plaats van oranje.

 

Je hoeft je soort tennisracket niet af te stemmen op de ondergrond waar je op speelt. Dit bespaart weer iets in de kosten.

 

https://www.kctennis.nl/