NL Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe herken je hout met een vingerlas?

Ben jij op zoek naar stevig hout waarmee je duurzame constructies kan bouwen? Hout dat niet doorbuigt en dat je kaarsrecht kan verwerken? Dan moet je echt eens kijken naar hout met een vingerlas. Dit is hout is namelijk uitermate geschikt voor het maken van meubels, het maken van speelhuisjes voor kinderen of het maken van bijvoorbeeld een pergola. Hout meteen vingerlas is verkrijgbaar in diverse soorten hout en ook in verschillende lengtes en breedtes. Door deze veelzijdige keuze weet je zeker dat er altijd gevingerlast hout beschikbaar is voor jouw doelstelling. Gevingerlast hout is zeer duurzaam, stevig en daarmee zeer geschikt voor diverse bouwprojecten. Ben je benieuwd naar de vele voordelen? 

Wat is hout met een vingerlas?

Hout met een vingerlas zijn zeer stevige houten palen die aan elkaar zijn ‘gelast’. Dit vingerlassen gebeurt door twee houten palen aan beide uiteindes dusdanig te bewerken dat er een soort ‘vingers’ ontstaan. Deze vingers passen perfect in elkaar en door deze vingerlastverbinding te verstevigen met houtlijm ontstaat een lange, rechte en stevige verbinding. Hierdoor kan je houten palen maken die zeer stevig zijn en die ook nog eens en flinke afmeting kunnen hebben. Hout met een vingerlas is daarmee uitermate geschikt voor het maken van overkappingen, pergola’s of het maken van erfafscheidingen. Ook voor het bouwen van kinderspeelhuisjes of meubels is gevingerlast hout uitermate geschikt. Zeer veelzijdig dus! Door het toepassen van de vingerlas techniek gaan de houten balken niet doorhangen. Hierdoor blijven ze kaarsrecht en is ook de laslijn niet zwakker dan de rest van het hout. De balken zullen dus niet breken op het punt waar de vingerlas techniek is toegepast. 

De vele voordelen van hout met een vingerlas

Naast dat hout met een vingerlas zeer stevig is en ook voor veel doeleinden gebruikt kan worden, is gevingerlast hout ook zeer milieubewust. Door hout te vingerlassen ontstaat er weinig afval omdat ook kleine houten balken gebruikt kunnen worden. Het is voor bedrijven daardoor veel makkelijker om te produceren op basis van vraag en aanbod en ook de opslagmogelijkheden blijven beperkt. Dit scheelt enorm in kosten maar zeker ook in de verwerking van houtafval. Gevingerlast hout is geschikt voor vele projecten. Dus ben jij fan van klussen en wil je aan de slag met houten balken? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van gevingerlast hout. Voor vingerlassen zijn vrijwel alle stevige houtsoorten geschikt, maar er wordt vooral gebruik gemaakt van vurenhouten balken. 

Ben jij dus op zoek naar stevige houten palen die een flinke afmeting moeten hebben? En wil je niet dat de palen doorbuigen of breken? Dan moet je zeker eens kijken naar de mogelijkheden van houten palen die gemaakt zijn met de vingerlas techniek. De vingerlas techniek is toe te passen op kleine stukken hout, maar ook op grote stukken waardoor de diversiteit aan afmetingen zeer groot is. Ben je dus van plan om een mooi speelhuisje te bouwen voor je kinderen of een grote overkapping in de tuin? Dan ben je met het gebruiken van gevingerlast hout zeker van een stevige en duurzame constructie.